Published On: joi, Oct 11th, 2012

Nou centru de oncologie si radioterapie la Spitalul Judetean

Share This
Tags

* Consiliul Judetean Braila va construi un centru medical de oncologie si radioterapie in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila dotat cu aparatura de ultima generatie *

 In prezent Spitalul Judetean de Urgenta Braila dispune de o sectie de Oncologie situata in pavilionul A de pe strada Buzaului si un laborator de radioterapie. Laboratorul de radioterapie situat in incinta Spitalului de Psihiatrie este dotat cu aparatura radiologica veche care nu suporta demontare si remontare. Incinta in care se gaseste laboratorul are circuit separat de restul spitalului si deserveste pacientii cu diferite afectiuni care necesita radioterapie. Pentru o noua locatie a activitatii de radiodiagnostic/radioterapie in curtea Corpului A, e necesara o zona clar delimitata, cu circuite separate.

Centrul de oncologie si radioterapie va gazdui functiunile de radioterapie sI oncologie in regim ambulatoriu.

Centrul va avea o zona de radioterapie, o zona de medicina nucleara,o zona de persoanal, zona ambulatoriului sI a sectorului de urgente, zona de receptie asteptare, zona administrativa si zona tehnica.

Suprafata construita este de 1.062,47 iar suprafata utila realizata pentru centrul de Oncologie si radioterapie este de 794,26 mp. Noul centru va fi dotat cu echipamente care sa asigure accesul pacientilor la tratamente cat mai performante. Se vor achizitioan doua sisteme de tip accelerator  liniar pentru radioterapie externa utlizate pentru tratarea pacientilor cu diferite forme de cancer permitandu-le un tratament cat mai precis. Va fi achizitionat si un sistem tip PET/CT care asigura imagini ce permit localizarea cat mai precisa a tesuturilor tumorale in organism. Sistemul de medicina nucleara de tip Gamma va permite obtinerea de imagini tridimensionale detaliate.

Durata de realizare a investitiei este de 1 an iar valoarea totala a investitiei este de 50.558,899 mii lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-