Published On: mie, Oct 10th, 2012

Noi politici climatice ale Comisiei Europene

Share This
Tags

* Connie Hedegaard, comisarul european pentru politici climatice, a lansat o campanie paneuropeana de comunicare, In colaborare cu mai mult de 70 de organizatii din Intreaga Europa cu sloganul „O lume care va place. Si clima care va place” *

Campania vizeaza sa aduca solutii practice In centrul dezbaterilor pe tema schimbarilor climatice si sa demonstreze ca actiunile in domeniul climatic pot sa creasca bunastarea si sa aduca beneficii economice cetatenilor europeni.

„Avem de ales Intrea actiona pornind de la cunostintele pe care le detinem despre schimbarile climatice si a sta deoparte asistand la Inrautatirea situatiei. Ambele optiuni costa bani. De ce sa nu cream o lume care ne place, cu o clima care ne place – pana nu este Inca prea tarziu? Prin intermediul acestei campanii urmarim sa focalizam dezbaterea asupra solutiilor potentiale si sa si aflam ce anume ne Impiedica sa le aplicam”, a afirmat Connie Hedegaard.

Campania este postata si pe un site care va fi disponibil in toate limbile oficiale ale UE. Este conceputa ca o platforma de participare unde persoanele, intreprinderile si gruparile locale pot sa incarce, sa promoveze si sa dezbata solutii pentru reducerea emisiilor de carbon. Solutiile vor intra intr-un concurs pentr a identifica cea mai originala solutie.

Mai mult de 70 de organizatii sunt deja parteneri de campanie. La evenimentul de lansare. In perioada 2012-2013, se pregatesc si alte evenimente In mai multe state membre, inclusiv In Bulgaria, Italia, Polonia si Portugalia.

Campania se va desfasura pana la sfarsitul anului 2013 si urmareste sa valorifice solutiile rentabile existente pentru atingerea obiectivului UE de reducere cu 80-95% a emisiilor de gaze cu efect de sera pană In 2050.

Comentarii

comentariu

About the Author

-