Published On: lun, Oct 22nd, 2012

Mortii risca sa nu mai fie ingropati

Share This
Tags

* Daca viii, in viata de zi cu zi, au diferite probleme pe care trebuie sa le faca fata, iata ca nici mortii nu scapa de necazuri * la capela de la cimitirul sf. constantin persoanele decedate nu pot fi depuse pentru priveghi de catre rudele lor * un caz asemanator se int^lneste si la cimitirul sf. maria * motivul invocat de capetele bisericesti este ca intr-un caz si-n altul decedatul trebuie sa fie crestin ortodox, sa aiba cumparat loc de veci in cimitirul unde i se face priveghiul *

Nu exista zi in care sa nu avem de rezolva diverse probleme care apar exact in ultimul moment. Asta nu ar fi o problema pentru ca se gasesc modalitati prin care sa le ducem la bun sfarsit.

Insa in cazul in care este vorba de o inmormantare, lucrurile se complica. Iata cum se face ca de vreme buna urmasii persoanelor decedate se lovesc cu capul de o mare problema. Aceasta consta in faptul ca daca au de gand sa-si duca mortul la Capela de la Cimitirul Sf. Constantin sau la cea de la Sf. Maria, decedatul trebuie sa intruneasca anumite conditii. Trebuie sa fie crestin ordodox si sa aiba locul de veci in cimitirul unde rudele vor sa-I faca priveghiul.

Oamenii sunt nemultumiti de acest lucru si sustin ca nu au ce face decat fie cumpara loc de veci la cimitirul respectiv, fie se duc la altul unde se accepta inmormantarea rudei disparute.

Altii se intreb retoric ce le-a determinat pe inaltele capete bisericesti sa recurga la o astfel de metoda. Ca doar nu vor sta cu mortul pe masa, pana li se va accepta funerariile mortului.

O alta categorie de persoane incearca si alte modalitati, precum ar fi acordarea unei mici atentii pentru ca decedatul sa poata fi depus la capela. Insa nu mereu acest lucru merge, mai ales daca sunt prezenti preotii parohiei care desfasoara inmormantari in aceste doua cimitire.

Comentarii

comentariu

About the Author

-