Published On: vin, Oct 26th, 2012

Moment solemn la Monumentul Ecaterinei Teodoroiu

Share This
Tags

* Partide politice care au lipsit dimineata de la Cimitirul Eroilor au depus coroane de flori  seara* Evenimentele de ziua armatei au fost finalizate printr-o ceremonie de evocare a sublocotenentului Ecaterinei Teodoroiu si retragerea militarilor cu torte * La ceremonie au fost prezente oficialitati civile si militare dar si reprezentanti ai unor partide politice care nu au fost prezenti la ceremonia de la cimitirul eroilor *

Ceremonia a inceput la ora 19:00 cu un discurs al comandantului garnizoanei Braila despre eroina Ecaterina Teodoroiu. “In lupta de la Marasesti in fruntea plutonului sau, Ecaterina a fost fapte de vitejie. Doua gloante dintr-o mitraliera dusmana au lovit-o in inima curmandu-i viata. Ultimele sale cuvinte au fost Inainte baieti, inainte, sunteti cu mine, razbunativa”. A fost inmormantata in zona cu onorurui militare”, a spus comandantul garnizoanei Braila. Dupa momentul de elogiere au depus coroane de flori in memoria eroinei reprezentanti ai Primariei municipiului Braila, Consiliului Judetean Braila, Inspectoratului Judetean de Politie Braila, Inspectoratului de Jandarmi Braila, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, directiei Judetene de Informatii dar si veterani de razboi, cadre militare in activitate, in rezerva si in retragere dar si reprezentanti ai partidelor politice.

Desi au lipsit de la cemonia religioasa de dimineata de la Cimitirul Eroilor reprezentanti ai Partidului Democrat Liberal au venit abia seara la monumentul Ecaterinei Teodoroiu sa depuna coroane de flori. Probabil numeroasele monumente fara nume din Cimitirul Eroilor nu prezinta prea mare interes pentru acestia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-