Published On: Soare, Oct 21st, 2012

Ministerul Sanatatii pregateste vaccinarea antigripala

Share This
Tags

* Un milion de doze de vaccin antigripal vor putea fi utilizate de la sfarsitul lunii pentru imunizarea populatiei in sezonul rece *

Infectiile respiratorii au inceput sa apara din ce in ce mai frecvent . Dozele de vaccin antigripal vor fi administrate gratuit persoanelor cu risc ridicat de imbonlavire in cadrul campaniei anuale gratuite de vacinare antigripala. Specialisti din cadrul Ministerului Sanatatii au anuntat ca sunt in curs de finalizare a procedurilor de achizitie a vaccinului antigripal. Ministerul Sanatatii a alocat pentru campania de imunizare din acest sezon rece un buget de 11 milioane de lei. “Conform estimarilor noastre, vom putea Incepe campania la sfarsitul acestei luni”, au declarat specialistii de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii.

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, In special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati, personalul medical.

Campania se va derula la cabinetele medicilor de familie sI in uitatile sanitare cu paturi.

Medicii recomanda ca in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor dar mai ales sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbonlavirilor.

La Braila numarul cazurilor de viroze respiratorii a crescut in ultimele zile. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate la copii cu varste intr 2 si 4 ani. {n saptamana 8-14 octombrie au fost gasite 437 de cazuri de infectii ale cailor respiratorii dintre care 18 au avut nevoie de internare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-