Published On: joi, Oct 18th, 2012

Masuri de sprijin pentru IMM-uri

Share This
Tags

* Cu ocazia primei zile a Saptamanii europene a IMM-urilor 2012 Comisia Europeana a publicat rezultatele raportului pentru 2012 privind analiza performantelor IMM-urilor *

Cele 20,7 milioane de IMM-uri reprezinta peste 98% din totalul intreprinderilor europene si angajeaza peste 87 de milioane de persoane. Cea mai mare parte a IMM-urilor 92,2 % este reprezentata de microintreprinderi, care au mai putin de 10 angajati. Se estimeaza ca IMM-urile reprezinta 67% din totalul locurilor de munca si 58% din valoarea adugata bruta.

Deoarece tendintele existente in statele UE sunt divergente e necesara o actiune politica decisiva care sa abordeze factorii care determina cresterea IMM-urilor.

In majoritatea statelor membre, IMM-urile nu au reusit pana in prezent sa revina la nivelurile din perioada anterioara crizei. Economiile in crestere ajuta IMM-urile sa isi mentina sau chiar sa isi dezvolte activitatea.

Accesul IMM-urilor la finantare s-a deteriorat in ultimele luni in majoritatea statelor membre, un numar semnificativ al acestora neobtinand imprumuturile solicitate de la banci.

Numarul masurilor de politica nationale menite sa sprijine IMM-urile a crescut in mod constant si dinamic in ultimii ani, in 2011 fiind adoptate cu 38% mai multe masuri decat in 2010. O atentie deosebita a fost acordata promovarii spiritului anteprenorial, promovarii imbunatatirii competentelor si incurajarii inovarii in IMM-uri dar si imbunatatirii accesului la finantare.

Inceputul Saptamanii europene a IMM-urilor lanseaza o serie de evenimente care celebreaza IMM-urile din intreaga Europa. Planul de actiune privind spiritul antreprenorial va fi lansat mai tarziu in cursul acestui an. Planul va completa si se va baza pe “Small Business Act” pentru Europa si va fi condus de o retea de reprezentanti nationali ai IMM-urilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-