Published On: Soare, Oct 21st, 2012

Masa rotunda pentru prezentarea combinatelor scoase la vanzare

Share This
Tags

* Rusii de la Mechel s-au intalnit la Targoviste cu reprezentantii companiilor ce activeaza in domeniul metalurgiei, cu scopul de a prezenta combinatele pe care le-au scos la vanzare * In urma cu aproximativ o luna, reprezentantii Mechel au anuntat ca intentioneaza sa se retraga din Romania *

In cadrul evenimentului organizat la uzina Mechel Targoviste, reprezentantii grupului au prezentat posibilitatile de productie ale uzinelor Ductil Steel Buzau, Mechel Târgoviste, Mechel Câmpia Turzii si Laminorul Braila, precum si a capacitatilor de stocare Mechel Service Global.

La masa rotunda au fost prezenti reprezentanti ai firmelor Bog’Art Steel, Sawa, Baurom Construct, Procema, Arabesque si Magnetti Building. Participantii au dorit sa cunoasca planurile de activitate pentru perioada urmatoare ale Grupului Mechel si posibilitatea de a realiza noi sortimente de produse sau de a modifica, la cerere, unii parametri tehnici.

“Deoarece invitatii si-au exprimat dorinta de a cunoaste planurile grupului, conducerea Mechel a raspuns pe larg intrebarilor, mentionând ca activitatea decurge normal, conform planului de eficientizare in curs de implementare, care presupune, printre altele, pastrarea si dezvoltarea activitatilor rentabile si diversificarea gamei de produse in functie de solicitarile pietii”, precizeaza intr-un comunicat de presa, reprezentantii grupului.

* “Vrem sa se termine calvarul” *

Angajatii pe care uzina de la Braila ii mai are in momentul de fata isi doresc schimbarea patronatului. “Nu o sa regretam plecarea grupului din Romania. De cand Laminorul Braila a fost preluat de Mechel, angajatii au fost mai mult exploatati si de sindicat nu s-a tinut cont niciodata. Ne temem ca dupa iunie 2013 nu o sa mai avem Contract Colectiv de Munca, iar drepturile noastre nu o sa mai fie aparate in niciun fel. Vrem sa se termine odata calvarul acesta”, a declarat liderul de sindicat, Constantin Iarca.

Uzina braileana urmeaza sa fie vanduta contra sumei de 32 de milioane de dolari, bani care, insumati cu cei care revin din vanzarea celorlalte trei uzine, urmeaza sa fie folositi pentru reducerea datoriilor pe care Grupul Mechel le are.

Conform unor surse bine informate, grupul Mechel urmeaza sa primeasca o suma de bani din partea Guvernului rus si nu o sa mai fie nevoit sa vanda combinatele pe care le detine in Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

-