Published On: mar, Oct 9th, 2012

Mariana Campeanu i-a cerut scuze lui Basescu

Share This
Tags

* Presedintele a promulgat ieri legea privind aprobarea OUG 124/2011 referitoarea la majorarea de la 75%, la 85% a indemnizatiei pentru mame *

Legea va fi aplicata de la 15 octombrie din cauza intarzierii promulgarii, desi in textul acesteia era prevazuta aplicarea ei incepand cu 1 octombrie.

Legea prevede stabilirea cunatumului indemnizatiei la 85% din media veniturilor nete ale persoanei cu mentinerea limitei minime de 1200 de lei si limitei maxime de 3400 de lei. Stimulentului de insertie va fi acordat si persoanelor care au optat pentru concediu, pana la implinirea varstei de doi ani a copilui. Acordarea concediului de crestere a copilului si a indemnizatiei de crestere nu va mai fi conditionata de numarul de copii din familie, ci se va acorda pentru fiecare copil si nu doar pentru primii trei copii din familie.

Verificarea se va face in cazul familiilor si persoanelor singure, care au drepturi stabilite de cel putin 6 luni. Deasemenea vor fi excluse de la verificare familiile monoparentale.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu si-a cerut suze pentru ca l-a invinovatit pe presedinte Traian Basescu pentru intarzierea promulgarii legii explicand ca a aflat ulteror ca proiectul mai trebuie aprobat si de Senat. Aceasta declarase cu o saptamana inainte, pe 1 octombrie, ca nu intelege dece Traian Basescu nu a promulgat Legea care a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 25 septembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-