Published On: mie, Oct 10th, 2012

Mai putine contestatii la licitatii

Share This
Tags

* Statul va retine o cota de la firmele care participa la licitatii si care depun contestatii *

Firmele care au avut mai mult de zece contestatii respinse la licitatii publice si cele care isi retrag contestatia fara ca plangerea sa fi fost rezolvata vor fi prezentate public pe o pagina de Internet. In plus, statul va retine o cota din garantia de participare, chiar daca firma renunta la contestatie.

Cota din garantia de participare este calculata in functie de valoarea estimata a contractului. Garantia de participare va fi returnata integral doar daca respectiva contestatie este retrasa pentru ca autoritatea contractanta a remediat problemele reclamate.

Procedura va fi reglementata de Guvern printr-o noua modificare a legislatiei achizitiilor publice, avand ca scop eliminarea reclamatiilor nejustificate depuse la CNSC, in scopul intarzierii sau blocarii anumitor licitatii.

Una dintre masurile avute in vedere de Executiv este ca, pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) sa publice pe pagina proprie de Internet numele firmelor care, in cursul anului precedent, au depus contestatii si le-au retras fara ca autoritatea contractanta sa adopte masuri de remediere.

Tot pe pagina de Internet vor fi indicate si firmele care au avut mai mult de zece contestatii respinse.

In cazul in care contestatia este admisa in parte de catre CNSC, statul va retine jumatate din cota garantiei de participare.

De asemenea, in situatia in care garantia de participare constituita de o intreprindere mica sau mijlocie nu acopera suma minima impusa, statul va retine intreaga garantie de participare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-