Published On: vin, Oct 5th, 2012

Legal, taxele si impozitele locale nu pot creste inainte de 2014

Share This
Tags

* Acestea ar trebui sa se modifice cu cel putin 6 luni inainte de noul an*

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, joi, ca din punct de vedere legal nu mai pot fi majorate taxele si impozitele locale pentru 2013, pentru ca legea prevede modificarea lor cu cel putin sase luni înainte de începerea noului an.

“Trebuie sa fac o precizare: ca în conformitate cu Codul fiscal, la articolul 292, si Legea 27 privind impozitele si taxele locale, acestea se revizuiesc prin hotarare de guvern, adica limitele minime si maxime, o data la trei ani. Acest lucru trebuia sa se petreaca în prima parte a anului. Impozitele si taxele locale trebuie sa se modifice cu sase luni înainte, ori noi suntem cu doua luni înainte de începerea anului bugetar 2013”, a declarat Dusa.

Ministrul a spus ca daca limitele trebuie aprobate din trei în trei ani, “asta nu înseamna ca se majoreaza impozitele si taxele locale, mai ales ca acestea, pâna la urma, se aproba prin hotarari ale consiliilor locale”.

“Din punct de vedere legal, oricum nu exista aceasta posibilitate pentru anul 2013, ci pentru anul 2014″, a spus Dusa.

Actualizarea impozitelor si taxelor locale prin indexarea cu rata inflatiei reprezinta o prevedere expres din Codul Fiscal, asumata si în acordul cu partenerii externi, si trebuia realizata pâna la 30 aprilie, însa guvernul precedent nu a respectat termenul limita, potrivit Ministerului Finantelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-