Published On: mar, Oct 2nd, 2012

Italienii sunt interesati de Laminorul Braila

Share This
Tags

*Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop a declarat ca o firma italiana este interesata sa cumpere Grupul Mechel Romania*

Dupa ce, la sfarsitul lunii trecute rusii de la Mechel anuntau ca intentioneaza sa vanda cele 5 uzine pe care le detin in Romania, pentru 150 de milioane de dolari, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop vine cu o veste buna. Acesta a declarat ca o firma italiana este interesata de cumpararea celor 5 uzine.

“Grupul Mechel vrea sa vanda cele cinci combinate din Romania cu 150 de milioane de dolari. Vanzarea care se va face va duce la continuarea activitatii insa ei nu doresc sa inchida uzinele din Romania. Din datele pe care le am, deja exista o intentie de cumparare din partea unei firme din Italia, care ar vrea sa cumpere Grupul Mechel din Romania, dar sunt discutii preliminare. Urmeaza ca ei sa vina cu precizari din acest punct de vedere. Din discutiile cu reprezentantul rus al Grupului Mechel Romania, vanzarea se face în directia mentinerii activitatii si a profilului fara schimbare de destinatie”, a spus Liviu Pop.

*Angajatii de la Laminorul doresc schimbarea patronatului*

Cei aproximativ 380 de angajati pe care Laminorul si are in momentul de fata doresc schimbarea patronatului. Oamenii sunt de parere ca, in ciuda faptului ca le-au oferit un loc de munca, angajatorii si-au batut joc de ei.

“Eu cred ca o sa fie bine. Patronatul actual nu a facut nimic altceva decat sa ne transforme in sclavi. Nici sindicatul nu mai este luat in seama, iar noi suntem prea mici ca sa putem sa schimbam ceva. Este mai bine ca Laminorul sa aiba alta conducere, poate in acest fel, uzina noastra impreuna cu celelalte vor inflori din nou” a declarat Marius T, un angajat al uzinei brailene.

Potrivit ministrului Liviu Pop, o prima intalnire intre Grupul Mechel Romania si firma din Italia va avea loc in cursul saptamanii viitoare.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-