Published On: mar, Oct 30th, 2012

In timp ce sefii de la CET “isi rod unghiile”, sute de copii tremura in scoli si gradinite

Share This
Tags

* Chiar daca mercurul din termometre a scazut mult in ultimul timp, operatorul local de termoficare nu poate furniza agent termic catre institutiile de invatamant * Directorii scolilor si gradinitelor au adus de acasa calorifere pentru a mai incalzi salile de curs *

Odata cu racirea vremii au aparut si problemele. Elevii din scolile, gradinitele si liceele care inca mai sunt racordate la CET tremura in salile de curs. Pentru a veni in ajutorul copiilor, directorii de institutii impreuna cu profesori si educatori, au adus calorifere electrice de acasa, pentru a mai incalzi salile de curs. Chiar daca problema cu care se confrunta operatorul local de termoficare este veche, Inspectoratul Scolar Judetean a intocmit un plan de masuri doar pentru perioade lungi de timp. “Am vorbit cu conducerea municipalitatii si de la 1 noiembrie, CET-ul o sa incalzeasca scolile si gradinitele din municipiu. Este o problema de cateva zile, iar directorii de institutii s-au descurcat intr-un fel”, a declarat Iulian Danielescu.

Parintii sunt revoltati de faptul ca, micutii lor sunt obligati sa indure temperaturile scazute de afara si au hotarat sa isi tina copiii acasa. “Decat sa il duc la gradinita si sa se imbolnaveasca, mai bine il tin acasa. Am vazut ca au in clasa un calorifer electric, dar nu face fata. Cand o sa se dea drumul la caldura o sa il duc din nou, pentru ca ii place foarte mult sa stea cu copii”, a declarat mama unui copil inscris la o gradinita racordata la CET.

Cel mai mult au de suferit copiii care sunt inscrisi la gradinitele cu program prelungit, care sunt nevoiti sa indure frigul o perioada mai mare de timp. Si in acest caz, parintii au hotarat ca este mai bine sa isi tina copii acasa.

Daca problema cu care se confrunta operatorul local de termoficare nu va fi rezolvata in cel mai scurt timp, Inspectoratul Scolar Judetean intentioneaza sa mute elevii de unitatile de invatamant care nu primesc apa calda si caldura, in scolile si gradinitele care au montata o sursa alternativa de incalzire.

Comentarii

comentariu

About the Author

-