Published On: joi, Oct 25th, 2012

In spiritul solidaritatii intre generatii, Sindicatul Liber al Pensionarilor este ajutat de tineri voluntari

Share This
Tags

* Sindicatul Liber al pensioanarilor are in derulare un proiect intitulat “o mana de ajutor intinsa pensionarului singur”, proiect initiat de federatia nationala a sindicatelor pensionarilor *

Proiectul se desfasoara pe 2 ani respectiv 2011 desemnat “Anul European al Voluntariatului” si 2012 desemnat “Anul European al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii. Membrii Sindicatului incearca de fiecare data sa vina in ajutorul pensionarilor aflati in dificultate prin acordarea unor facilitati fata de acestia.

In spiritul solidaritatii intre generatii Sindicatul Liber al Pensionarilor beneficiaza si de ajutorul a 10 voluntari tineri care se implica in activitatile de ajutorare a batranilor. Acestia merg la domiciuluil persoanelor varstnice aflate in dificultate atat din punct de vedere material cat sI al sanatatii. In limita bugetului organizatiei vartnicilor li se ofera pachete cu alimente. Celor care nu se pot deplasa li se ofera ajutor prin insotirea la consultatiile medicale atunci cand au nevoie, transportul de acasa la medic si invers. “Vom da ajutorul atat cat putem acestor oameni. Sunt foarte multi care sunt in dificultate”, au declarat membrii Sindicatului Liber al Pensionarilor.

Acestia incearca sa vina si in sprijinul celor care solicita internarea in caminele de batrani. Pentru ca sunt foarte multi care solicita internarea si exista liste de asteptare destul de mari sindicatul incearca sa rezolve cazurile mai grave, sa le aduca la cunostinta autoritatilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-