Published On: lun, Oct 22nd, 2012

In noua luni de zile, 571 de braileni au participat la cursuri de formare profesionala gratuite pentru someri

Share This
Tags

* 571 de persoane aflate in evidenta A.J.O.F.M Braila au participat la 45 de cursuri de formare profesionala *

In primele 9 luni ale anului 2012 A.J.O.F.M. Braila a cuprins la cursuri de formare profesionala 571 persoane, someri aflati in evidenta agentiei, in 45 cursuri din domeniile constructii, servicii, industrie alimentara si agricultura.

La cursurile finantate din bugetul asigurarilor de somaj au fost cuprinsi 420 de someri, iar acestia s-au calificat in meseriile de constructor drumuri si poduri, lucrator finisor in constructii, comunicare in limba engleza, frizer-coafor manichiurist- pedichiurist, operator introducere validare prelucrare date, contabil ospatar (chelner), vanzator in unitati de alimentatie, lucrator in agroturism, patiser, lucrator in comert, agricultor in culturi vegetale si crescator animale.

In anul 2012 s-au incadrat in munca, 109 persoane care au absolvit cursuri de formare profesionala finantate din bugetul asigurarilor de somaj.

La cursurile finantate din fonduri europene – au fost cuprinsi 151 someri, care s-au calificat in meseriile de agent paza si ordine, mediator, mediator social, tehnician ecolog, agent vanzari, alpinist utilitar, cofetar-patiser, ingrijitor batrani la domiciliu, lucrator pentru salubrizare, salvamar, sudor, operator introducere validare prelucrare date, expert in sanatate si securitate in munca, ECDL, instalator instalatii tehnico sanitare si de gaze, inspector resurse umane, lucrator instalator pentru constructii, lucrator in structuri pentru constructii, lucrator in cresterea animalelor, scafandru, montator instalatii energetice.

Dintre absolventii cursurilor finantate din FSE, in anul 2012, s-au incadrat 37 someri care se aflau in evidenta agentiei.

La cursurile mentionate au participat si persoane din grupuri tinta vulnerabile, dintre care 178 tineri sub 25 de ani, majoritatea dintre absolventii institutiilor de invatamant din anul precedent, 86 persoane cu varsta peste 45 de ani,  273 femei, 90 romi, 153 someri din mediul rural, 147 someri de lunga durata, o persoana eliberata din detentie si 2 persoane cu dizabilitati.

Pana la sfarsitul anului 2012, A.J.O.F.M. Braila organizeaza pentru persoanele ce se afla in cautarea unui loc de munca, un curs de formare profesionala in ocupatia de contabil cu studii de nivel liceal.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Somerii care doresc sa participe la acest curs pot obtine informatii suplimentare la sediul  A.J.O.F.M. Braila, din b-dul Dorobantilor, nr.603-605 sau la sediul Centrului de Formare Profesionala al agentiei, din str.Sergent Tataru, nr.2, corp B, etaj 3 (in curtea Grupului Scolar Mihail Sebastian), sau la telefon 0239/613034.

Comentarii

comentariu

About the Author

-