Published On: lun, Oct 22nd, 2012

In baza Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, contribuabilii trebuie sa completeze formularul 600

Share This
Tags

* Persoanele care realizeaza venituri individuale trebuie sa completeze formularul 600 *

Directia Generala a Finantelor Publice, Braila prezinta regimul fiscal pentru formularul 600, “Declaratie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii”.

Acest formular se completeaza si se depune de catre intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale, de membrii intreprinderii familiale, de -  persoanele cu statut de persoana fizica autorizata care desfasoara activitati economice, persoanele care realizeaza venituri din profesii libere, persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partid simpla. Nu sunt obligati sa depuna aceasta declaratie, persoanele care sunt asigurate in sistemul public de pensii, persoanele asigurate in sisteme proprii de asigurari sociale neintegrate in sistemul public de pensii, precum si cei care au calitatea de pesnionari.

Formularul se utilizeaza pentru declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale.

Venitul baza de calcul este venitul declarat, care nu poate fi mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si nici mai mare decat echivalentul a de 5 ori acest castig.

Declaratia 600 se completeaza si se depune in doua exemplare, de catre contribuabili sau de catre imputernicitii acestora, inscriind corect, complet si cu buna credinta informatiile prevazute de formular. Originalul se depune la organul fiscal competent iar copia se pstreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia.

Data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia la organul fiscal sau data depunerii la posta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-