Published On: Soare, Oct 21st, 2012

In 100 de accidente rutiere si-au pierdut viata 29 persoane

Share This
Tags

* Ca urmare a amplelor interventii a politistilor de la Serviciul Rutier Braila in cele 100 de accidente rutiere grave, oamenii legii trag un semn de alarma si-i sfatuiesc pe toti conducatorii auto sa fie prudenti in momentul in care se urca la volan *

Pe parcursul a noua luni din anul 2012, politistii Serviciului si Biroului Rutier Braila au efectuat cercetarea la fata locului în urma producerii a 100 de accidente rutiere grave. In urma producerii acestora, au rezultat 101 de persoane ranite grav, 60 raniti usor si 29 de persoane care si-au pierdut viata.

Numarul evenimentelor rutiere au crescut considerabil, comparativ cu aceeasi periada a anului trecut, cand au avut loc un numar de 97 accidente rutiere grave, soldate cu 19 persoane decedate, 94 de persoane ranite grav si 29 ranita usor.

“Din totalul accidentelor produse, 33 s-au petrecut în municipiu, fiind înregistrate 30 de victime accidentate grav si 3 decedate, si 67 în judet, soldate cu 71 accidentati grav si 26 decedate. Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost traversarea neregulamentara, care a generat 23 de accidente în urma carora au fost ranite grav 17 persoane si 6 au decedat, depasirea neregulamentara, care a dus la producerea a 11 accidente rutier, soldate cu 14 raniti grav si 5 persoane decedate. De asemenea, o alta cauza a fost si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, care a generat 8 accidente rutiere cu 8 persoane ranite grav si una decedata. Soferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 79 braileni si 21 aflati în transit, dintre care 53 amatori, 24 profesionisti, doi fara permis, 6 biciclisti, 9 mopedisti si 6 conducatori de atelaje hipo”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de sâmbata, cand au fost inregistrate 22 de accidente cu 23 raniti grav si un decedat, si vineri, cand au fost 18 accidente cu 14 persoane ranite grav si 9 decedate. Cu preponderenta, accidentele au fost înregistrate în intervalul orar 12.00 – 18.00 (41 accidente soldate cu 39 raniti grav si 12 decedati) si 06.00 – 12.00 (30 accidente cu 34 persoane vatamate corporal grav si 7 decedate).

* Soferii, sfatuiti sa conduca prudent *

Pentru prevenirea acestor evenimente, politistii braileni revin cu urmatoarele recomandari adresate conducatorilor auto: sa adapteze viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic; sa pastreze în mers distante suficiente fata de celelalte autovehicule din trafic, pentru a putea opri în conditii depline de siguranta, atunci când se impune; sa sporeasca atentia si sa se asigure suficient la efectuarea manevrelor de depasire si în apropiere de trecerile pentru pietoni; sa foloseasca luminile din dotarea autoturismelor, atât pe timp de zi, cât si pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceata densa.

“Conducatorilor auto li se mai atrage atentia sI asupra respectarii normelor rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule; sa foloseasca centura de siguranta care poate salva viata în caz de accident; sa nu foloseasca telefonul mobil în timp ce conduc, daca nu au sistem handsfree; sa evite sa se angajeze cu pasagerii în discutii care pot distrage atentia de la drum; sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice; sa nu conduca în conditii de oboseala; sa opreasca din când în când, pe parcursul traseului de maxim 300 de km, pentru destindere si refacere a fortelor; sa acorde un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care ruleaza, pentru a putea în orice moment manevra si opri în deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune”, a mai zis Jenel Sogor.

Soferii nu trebuie sa uite ca depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Viteza determina cresterea distantei de frânare necesara opririi autovehiculului în siguranta, precum si agravarea consecintelor accidentelor rutiere indiferent de cauza.

Comentarii

comentariu

About the Author

-