Published On: mar, Oct 30th, 2012

Iarna goleste buzunarele brailenilor, anvelopele de iarna costa intre 100 si 1.200 de lei

Share This
Tags

* Soferii incep sa isi echipeze masinile pentru iarna cu anvelope potrivite pentru carosabilul acoperit cu zapada, gheata sau polei *

Pretul anvelopelor de iarna variaza in functie de tipul si marimea cauciucurilor. In magazinele de profil o anvelopa noua costa Intre 300 si 1.200 de lei. Totusi cei mai multi soferi aleg cauciucurile la mAna a doua care pot costa intre 100 si 300 de lei bucata iar la tArgurile de masini pot fi cumparate si la seturi de cAte patru. In acest caz un set poate costa intre 300 si 400 de lei.

Soferii care vor fi prinsi in conditii de iarna fara anvelopele corespunzatoare risca sa fie amendati cu sume intre 600 si 1400 de lei si sanctionati cu 9 pAna la 21 de puncte. Alaturi de sanctiunile legate de suspendarea permisului auto si amenzi, soferul fara anvelope de iarna care blocheaza un drum poate suporta financiar lucrarile de degajare a soselei.

Anvelopele “all season” pot fi montate si folosite si in sezonul rece doar daca sunt insemnate cu literele M si S ceea ce inseamna in engleza mud (noroi) si snow (zapada). Anvelopele de iarna nu trebuia sa aiba crapaturi pe partile laterale iar pe partea centrala de rulare sa aiba o adâncime de minimum 1.6 pe doua treimi din latimea benzii de rulare.

De la data de 1 noiembrie, toate anvelopele noi trebuie sa aiba o eticheta care sa contina informatii privind trei criterii: cel al consumului de combustibil, al sigurantei si cel al nivelului scazut de zgomot, potrivit Jurnalului Oficial al Uniunii Europene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-