Published On: Soare, Oct 21st, 2012

Fostilor salariati ai MAI li se va recalcula pensia

Share This
Tags

* Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Administraţiei şi Internelor va achita integral, In decursul lunii noiembrie, diferenţele banesti rezultate ca urmare a revizuirii pensiilor fostilor angajati ai MAI *

Conducerea Casei de Pensii Sectorială a Ministerului Administraţiei si Internelor (MAI) a decis ca In luna noiembrie sa achite integral diferentele rezultate in procesul de revizuire a pensiilor, aici fiind incluse si platile drepturilor banesti aferente lunii octombrie.

Conform OUG nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala asa cum a fost modificat prin Legea nr. 112 din data de 4 iulie 2012, s-a stabilit faptul ca „sumele de plata se vor achita pană cel tarziu la data de 31 decembrie 2012”, dupa cum precizeaza sefia MAI.

Astfel, pentru militarii care au trecut de la statutul de cadre militare active la cel de cadre militare in rezerva, incetandu-le raporturilor de serviciu, se va efectua revizuirea pensiilor la cererea pensionarilor, Insoţita de adeverinta doveditoare a veniturilor respective. Pentru obtinerea adeverinţelor respective, pensionarii Ministerului Administraţiei si Internelor se vor adresa unitatii de la care au incetat raporturile de serviciu sau de unde au fost trecuti in rezerva.

In cazul titularilor decedati, sumele de plata, rezultate in procesul de revizuire, se vor achita urmasilor, potrivit art. 120 din Legea nr. 263/2010, la cererea acestora, pe baza documentelor doveditoare.

De precizat ca plata se va face prin mandat postal la domiciliu, ulterior primirii solicitării la Casa de Pensii Sectorială a MAI. Fondurile necesare acestor plati au fost aprobate prin Ordonanţa nr. 14 din 2012 pentru rectificarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2012.

Comentarii

comentariu

About the Author

-