Published On: mie, Oct 17th, 2012

Forta Civica a pornit in forta

Share This
Tags

* Cu peste 1000 de membrii in doar cateva saptamani, Marius Terzea se poate lauda cu o organizatie in plina dezvoltare *

Forta Civica Braila creste pe zi ce trece. Dupa ce au primit vizita presedintelui Mihai Razvan Ungureanu, numarul simpatizantilor pare sa creasca de la zi la zi. Un avantaj real pentru presedintele interimar al organizatiei judetene, Terzea intentionand sa candideze in cadrul alegerilor parlamentare.

Acesta ne-a marturisit faptul ca desi nu se bucura de o vasta experienta in politica, tineretea si determinarea il recomanda pentru un fotoliu in Parlamentul Romaniei: “Cu politica cochetez de zece ani, de pe vremea PD-ului. In momentul in care s-a facut transformarea in PDL, atunci am lasat-o un pic mai moale, din lipsa de timp si pentru ca eram elev pe vremea aia. M-am ocupat de cariera mea si am lucrat la diverse firme apoi. Am revenit in politica anul acesta in ianuarie, cand au inceput sa se faca listele pentru candidaturi la alegerile locale. Atunci domnul Dumitriu a spus intr-o discutie amicala, nu intr-o sedinta ca nu participam la sedintele PDL-ului, ca isi doreste ca anul acesta pe listele partidului de consilieri cel putin, sa fie oameni tineri. Proportia sa fie de 80% oameni tineri. A dat cateva exemple, s-a uitat si la mine si mi-a zis ca daca vreau, ma sprijina. Atunci am hotarat sa fac acest pas si m-am implicat mai activ. Au venit alegerile locale, am fost trecut pe o lista, pe locul 12, dar nu asta a contat, a contat ca media de varsta a acelei liste era de 33, 34 de ani”, a declarat Marius Terzea.

In scoala, presedintele Partidului Forta Civica era pasionat mai mult de informatica decat de petreceri. Terzea recunoaste ca isi petrecea serile mai mult in fata calculatorului decat prin baruri sau cu prietenii: “Cele mai frumoase amintiri le am de la concursurile de cercetare stiintifica la care am participat si la care ma bateam intotdeauna pentru locul 1, sau pentru premiul special. Nu eram tocilar, dar imi placea foarte mult informatica si participam la sesiuni de cercetare stiintifica in acest domeniu”.

* “Nu am avut niciodata contracte cu statul si nici nu am lucrat in administratia locala” *

In ceea ce priveste cariera lui, Marius Terzea se bucura de o vasta experienta, in ciuda faptului ca momentan este angajat la firma tatalui sau, acesta a pronit in cariera, de jos, in calitate de coordonator vanzari la o firma de telefonie mobila. “Nu am lucrat cu statul, nu am fost angajat la stat, nu am avut contracte cu statul. Parintii mei nu au avut contracte, lucrari. Am lucrat la diferite firme si numai in mediul privat”, a declarat Terzea.

Cu toate ca isi gaseste originile politice in PD, sau PDL, presedintele PFC considera ca este important, ca persoana sa iti alegi culoarea care te reprezinta el considerandu-se un “om de dreapta”. Initiativa Civica de Centru Dreapta se pare ca i-a dat impulsul necesar pentru a fi unul din membrii care au ajutat la cladirea Partidului Forta Civica.

“Am ales PDL pentru ca sunt un om de dreapta. Masurile pe care partidele de dreapta le propun sau le-au propus de-a lungul timpului, sunt de acord cu ele. PD si PDL nu se pot compara pentru ca erau alte vremuri care le traiam, alte probleme. Strict, de partid, problemele sunt aceleasi intr-un partid, de la bucurii pana la neintelegeri. In Forta Civica am ajuns din societatea civila. Dupa alegerile locale m-am inscris in ICCD. Fiind o organizatie, puteam ramane membru ii intr-un partid. Am avut diverse intalniri si cu domnul Mihai Razvan Ungureanu, in acest caz ale ICCD-ului si la un moment dat s-a pus problema ca ne intalnim, discutam, dar nu putem face nimic. Cum puteam ca masurile care le puneam noi pe hartie, ca ala face bine, ca ala nu face bine, ca noi am face asa, sa le punem in practica? Atunci a aparut aceasta oportunitate de a ne crea un partid, de a transforma practic ICCD-ul intr-un partid. Timpul efectiv din punct de vedere juridic pentru a transforma ICCD intr-un partid nu exista pentru a ne incarda in participarea la alegerile parlamentare. Atunci domnul Mihai Razvan Ungureanu si cu echipa dumnealui au cautat un partid, a carui statut sa fie exact pe doleantele ICCD-ului. Au gasit doua partide, nu mai retin cum se numea celalalt. La Forta Civica exista un presedinte, aveau filiale in cateva orase din tara, cred ca si la Galati aveau si s-au pornit negocierile cu presedintele de la acel moment. Dansul a fost foarte incantat de propunerea venita din partea lui Mihai Razvan Ungureanu. Am avut un Consiliu National pe 7 septembrie cand s-a ales noua conducere a partidului Forta Civica. De atunci am ales sa ne implicam si politic, o parte din noi”, a adaugat Marius Terzea.

* “Ca parlamentar pot ajuta mai mult judetul Braila”

In ceea ce priveste problemele cu care administratia locala se confrunta in momentul de fata, cum ar fi situatia financiara de la CET sau Braicar, presedintele PFC a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca unele personalitati politice locale se folosesc de aceste doua subiecte pentru a-si face campanie electorala. Totodata Terzea a mentionat ca partidul pe care il conduce se poate implica, cu sprijinul membrilor in rezolvarea lor: “Sunt convins, pentru ca foarte multi din echipa de conducere de la nivel national sunt oameni care au reusit in viata, care si-au creat o afacere de durata, care au studiat prin diverse tari. Sunt sigur ca daca la un moment dat vom pune aceasta problema si ne vom ocupa strict de acest lucru vom gasi o solutie”.

Cu toate ca nu a primit un raspuns concret in ceea ce priveste candidatura sa la alegerile parlamentare, Terzea se multumeste cu oricare din cele 5 colegii: “Daca intentia mea de a candida se concretizeaza, oricare din colegiile din circumscriptia Braila ma intereseaza. In calitate de parlamentar pot sa ajut mult mai mult Braila decat daca as fi facut parte din administratia locala”.

In ceea ce priveste interimatul la presedentia Partidului Forta Civica, Marius Terzea spera ca in urma alegerilor din 9 decembrie sa se bucure deplin de aceasta functie, dar si de o echipa puternica care sa-i garanteze sprijinul necesar in viitoarele lupte electorale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-