Published On: vin, Oct 19th, 2012

Fermierii braileni isi depun cererile pentru prima de asigurare

Share This
Tags

* Un numar de 45 de braileni s-au prezentat la sediul APIA pentru a-si depune cererile prin care solicita ajutorul de stat pentru plata primelor de asigurare *

La nivelul Centrului Judetean Braila al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)  au fost depuse 45 de cereri de solicitare a ajutorului de stat în agricultura privind plata primelor de asigurare, data limita fiind 31 octombrie 2012, inclusiv.

Ajutorul de stat se refera la politele de asigurare încheiate cu societatile de asigurare-reasigurare platite, pentru culturile înfiintate în primavara anului 2012, plantatii de pomi, arbusti fructiferi, de hamei si de vii, cu exceptia soiurilor de struguri pentru vin care beneficiaza de sprijin conform OMADR nr. 756/2008.

Conform HG nr. 756/2010, ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a unei cote procentuale din costul primelor de asigurare platite de catre producatorii agricoli. Astfel, se da 70 la suta pentru politele care prevad acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile  care pot fi asimilate dezastrelor naturale; 50 la suta pentru politele care prevad acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum si a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile si/sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestari parazitare.

Beneficiarii ajutorului de stat sunt întreprinderile mici si mijlocii care desfasoara activitate în domeniul productiei agricole primare, definite conform Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii întreprinderilor mici si mijlocii.

„Cererile se depun însotite de urmatoarele documente: centralizatoarele politelor de asigurare; dovada cont activ trezorerie; declaratia pe propria raspundere cu privire la încadrarea beneficiarului în una dintre categoriile: microîntreprindere sau întreprindere mica ori mijlocie; certificatul de înregistrare continând numarul de ordine din Registrul Comertului si codul unic de înregistrare atribuit de Ministerul Finantelor Publice; politele de asigurare încheiate pentru culturile agricole, documentele de plata a primelor de asigurare aferente acestora; documentul din care sa reiasa ca obiectul de activitate îl constituie exploatarea terenurilor agricole; copia cererii unice de plata pe suprafata pentru anul respectiv, înregistrata la APIA, din care rezulta structura culturilor agricole”, a precizat directorul executiv al APIA Braila, Daniela Militaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-