Published On: lun, Oct 22nd, 2012

Exclusivitate:Laminorul Braila sta la mana lui Medvedev

Share This
Tags

* Mechel va primi un imprumut din partea guvernului rus, care ar putea salva uzinele romanesti pe care grupul le detine, sustin  surse din randul salariatilor *

Dupa ce decizia de a vinde cele cinci combinatele din Romania, detinute de Grupul Mechel, a tinut cu sufletul la gura toti angajatii uzinelor, surse din interiorul grupului vorbesc despre un imprumut cu dobanzi foarte mici, venit de la conducerea bolsevica. “Se vorbeste despre un imprumut din partea Guvernului rus, dar nu stiu prea multe despre asta”, a declarat liderul de sindicat, Constantin Iarca, in exclusivitate pentru Infobraila.

Vestea ca Laminorul Braila va ramane in continuare pe mainile rusilor care i-a exploatat pana acum, le “cade greu” celor aproximativ 380 de salariati, care si-au dorit din tot sufletul ca uzina braileana sa fie cumparata de un patron serios, care sa faca din Laminorul Braila, “titanul otelului” de alta data.

Suma pe care grupul Mechel spera sa o obtina din vanzarea combinatelor romanesti este de 150 de milioane de dolari, bani care se pare ca vor veni de la Guvernul rus, in situatia in care Mechel nu mai vinde uzinele din Romania.

Grupul, care este prezent in Romania din anul 2002, vrea 46 milioane de dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Comentarii

comentariu

About the Author

-