Published On: mar, Oct 9th, 2012

USL si-a anuntat candidatii la alegerile parlamentare din 9 decembrie

Share This
Tags

*Printre noii veniti se numara Dorin Petrea, Vasile Varga si Boboc Catalin*

Sefii aliantei USL s-au intalnit azi la sediul PSD pentru a prezenta candidatii la alegerile parlamentare 2012. Respectand conditiile impuse de centru, Mihai Tudose, Cristian Rizea si Ion Rotaru au ramas pe pozitii. La Camera Deputatilor, pe Colegiul 1, USL l-a desemnat pe Dorin Petrea, presedintele Organizatiei Municpale UNPR, in varsta de numai 34 de ani. Colegiul 2 este ocupat de Vasile Varga, liberalul fiind desemnat pe ultima suta de metrii, ocupand astfel locul Simonei Sarbu. Pe Colegiul 3, USL l-a ales pe Marian Dragomir, fost candidat si in cadrul alegerilor parlamentare din 2008.

In ceea ce priveste Colegiul 2 la Senatul Romaniei, liberalul Catalin Boboc a declarat ca este dispus sa renunte la functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean pentru a intra in cursa electorala.

*Colegiul 1 la Camera Deputatilor*

Desi nu are o vasta experienta politica, tanarul Petrea Dorin, presedintele Organizatiei Municipale a UNPR s-a aruncat mai mult sau mai putin cu voia lui in lupta electorala. Petrea are propria lui afacere, “One Brand” o firma care se ocupa cu productia de polistiren expandat, singura din Braila.

“Am intrat in politica la inceputul anului trecut in UNPR, din dorinta de a realiza cat mai multe lucruri pentru oras, dar si pentru ca am un respect deosebit fata de domnul Cibu”, a declarat Dorin Petrea. Tanarul a marturisit ca nu are fondurile necesare pentru a sustine o campanie electorala, insa mizeaza pe donatii.

*Colegiul 2 Camera Deputatilor*

Liberalul Vasile Varga a fost ales sa candideze pe Colegiul doi, in urma unor dezbateri intense care au scos-o din joc pe Simona Sarbu, presedintele Organizatiei de Femei a PNL.

Colegiu destinat initial lui Doru Damian, se pare ca de aceasta data liberalii sunt mai norocosi, eliminandu-l din schema chiar si pe Viorel Balcan.

*Colegiul 3 Camera Deputatilor*

Pentru a doua oara consecutiv Marian Dragomir intra in cursa electorala sperand la un scaun de deputat pe listele PSD. De aceasta data, Dragomir va trebui sa-l infrunte pe Daniel Mitrofan, proaspatul presedinte al Organizatiei Municipale PDL Braila.

Tanarul social-democrat a obtinut in 2008 peste 50% din voturi in municipiu si 45% in judet. In 2009 a participat in cursa electorala pentru europarlamentari ocupand pozitia 14 pe lista nationala PSD.

*Colegiul 4 Camera Deputatilor*

Deputatul Mihai Tudose se detaseaza clar de colegii sai, fiind unul din candidatii care se bazeaza pe obtinerea colegiului cu peste 50% din voturi.

Tudose a fost absent la conferinta de prezentare a candidatilor, Colegiul 4 fiind asigurat USL-ului datorita implicarii de care a dat dovada de-a lungul timpului in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta cetatenii din colegiul sau.

*Colegiul 5 Camera Deputatilor*

Cu toate ca au existat ceva controverse in jurul candidaturii lui Cristian Rizea, acesta este sigur acum de sustinerea colegilor sai din PSD.

Actualul deputat a fost directorul cabinetului din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, iar in perioada 2002 – 2006 director ANSIT.

*Colegiul 1 Senat*

Ion Rotaru ramane ferm pe pozitii. Unul din “veteranii” PSD, asigurand si in acest mandat voturile necesare pentru castigarea scaunului de senator.

Jurist de profesie, cu o activitate politica impresionanta, Rotaru este cu siguranta una din cele mai viabile elegeri a USL-ului in acest colegiu.

*Colegiul 2 Senat*

De aceasta data, liberalii au reusit sa puna mana pe un colegiu de Senat prin persoana lui Catalin Boboc, presedinte al PNL Braila.

Dupa retragerea lui Constantin Cibu, fostul sau coleg de partid, Boboc a declarat ca va renunta la functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean pentru a se avanta in cursa electorala. Se pare ca, pentru tanarul liberal, fotoliul de senator este mult mai important.

“Sigur, a fost o discutie, in Biroul Permanent Central si poate e normal sa fie asa. Daca am ales aceasta varianta de a candida, imi asum acest rol de candidat, il iau in serios si atunci evident ca nu pot sa stau la doua capete. Am de gand sa merg foarte hotarat si serios pe un drum”, a declarat Catalin Boboc.

Presedintele PSD, Gheorghe Bune Stancu a asigurat faptul ca lista candidatilor nu va suferi modificari pana la depunerea oficiala a candidaturilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-