Published On: Soare, Oct 21st, 2012

Europa in Braila

Share This
Tags

* Centrul de Tineret Tinklub Braila si Asociatia ProDemocratia au organizat evenimentul “Europa in Braila” unde membrii celor doua ONG-uri si-au prezentat proiectele si i-au incantat pe cei prezenti cu preparate culinare din diferite parti ale Europei *

Evenimentul a fost gazduit de Universitatea “Constantin Brancoveanu”. In prima parte a evenimentului cele doua ONG-uri si-au prezentat proiectele si echipa de proiect, voluntarii straini aflati intr-un stagiu SEV si partenerii locali.

In cea de-a doua parte voluntarii straini au facut o scurta prezentare a tarii de provenienta. Cele doua proiecte prezentate in cadrul evenimentului sunt “Voluntar astazi, cetatean european activ maine” al Asociatiei ProDemocratia si “Create you future on the green way” al Centrului de Tineret Tinklub.

Asociatia ProDemocratia a fost acreditata in cadrul programului european “Tineret in Actiune” si a primit de curand primii voluntari straini. Fabio Miguel Costa Fererri de Gusmao din Portugalia, Marta Jadwiga Chowaniec din Polonia si Maya Gavrilyuk din Georgia sunt cei trei voluntari straini implicati in proiectul “Voluntari astazi, cetatean european activ maine”. Proiectul are doua obiective majore. Primul este dezvoltarea abilitatilor individuale si dobandirea unora noi pentru cei trei tineri beneficiari ai stagiului de voluntariat in Romania in vederea promovarii valorilor si principiilor democratice pe baza carora se consruiesste Uniunea Europeana. Cel de-al doilea obiectiv presupune cresterea gradului de informare si apartenenta a liceenilor din municipiul braila si din judetul Braila, atat din randul populatiei majoritare cat si a celor de minoritate roma, cu privire la dreptruile si oligatiile unui cetatean activ al Uniunii Europene. Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila prin programul “Tineret in actiune” in valoare de 22199,39 de euro din care a fost primit un avans de 70%. Impreuna cu partenerii locali – Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”, Partida Romilor “ProEuropa”, Grupul Scolar “George Valsan” din Faurei, Grupul Scolar “Constantin Angelescu” din Ianca, Liceul “Matei Basarab” din Maxineni, Colegiul National “Ana Aslan” si Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” din Braila – asociatia ProDemocratia isi propune sa implice cat mai multi tineri in Cluburile pentru Democratie deschise in institutiile de invatamant mentionate.

Proiectul “Create you future on the green way” al Centrului de Tineret “Tinklub” are deasemenea, in echipa sa, trei voluntari straini: Elisaveta Gouretskaia din Germania, Jackrite To din Franta si Rui Pedro Rebelo Frias din Portugalia. Proiectul isi propunesa creasca nivelul de educatie ecologica in randul comunitatii prin organizarea si implementarea unor activitati si proiecte de voluntariat si educatie ecologica in vederea dezvoltarii de abilitati si comportamente “verzi”. In cadrul proiectului voluntarii vor participa la activitati precum aplicarea unor metode de educatie non-formala pentru a determina brailenii sa devina mai ecologisti, inregistrarea unui film pe tema eductiei ecologice care va fi difuzat in aer liber , workshop-uri de Trash Art, Gala Voluntarilor Braileni, concurs de creatie din materiale reciclabile, Parada Green Way.

La sfarsitul evenimentului toti cei prezenti au luat parte la un adevarat festin culinar fiind invitati sa deguste preparate traditionale din tarile de provenienta ale voluntarilor dar si preparate romanesti. Astfel, o mica parte din Portugalia, Georgia, Germania, Franta, Polonia a fost adusa la Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-