Published On: Soare, Oct 7th, 2012

Elevii stau ca in bar

Share This
Tags

* In fata Scolii numarul 12, elevii si-au facut din trunchiul taiat al unui copac, spatiu de recreere *

In fata Scolii numarul 12 din Braila, exista un magazin non-stop, care de curand, beneficiaza si de o terasa, amenajata natural. Pomul mare din fata chioscului a fost taiat, pentru ca reprezinta un pericol pentru cetateni, fiind foarte batran. Trunchiul acestuia serveste acum tinerilor, aflati mai mult sau mai putin in recreatie, care isi beau cafeaua de dimineata sub ochii profesorilor, la mai putin de 20 de metrii de la intrarea in scoala.

Conform Legii, acest mic magazin nu ar trebui sa aiba la vanzare bauturi alcoolice sau tigari, pe care sa le vanda la bucata. Din pacate cererea pentru aceste produse este din ce in ce mai mare, iar patronul probabil ca prefera sa achite una, doua amenzi si sa-si tina clientii multumiti.

Daca luam in calcul faptul ca majoritatea elevilor sunt minori, problema capata o noua forma de incalcare a legii.

“Uneori nu am suficienti bani sa-mi cumpar un pachet intreg de tigari, trebuie sa imi iau si mancare, mai beau si cafeaua dimineata. Aici da la bucata si e foarte ok pentru ca imi raman bani de pachet”, a declarat Andreea, eleva in clasa a XI-a, la Liceul Anghel Saligny, din Braila.

Am incercat sa stam de vorba cu patronul magazinului, insa vanzatoarea ne-a marturisit ca nu vine decat foarte rar la chiosc: “Eu vand ce mi se aduce pe stoc. Nu decid eu ce trebuie sa pun in vitrina sau nu”, a declarat indignata vanzatoarea.

In ciuda faptului ca la inceputul anului autoritatile s-au laudat cu controale la unitatile de invatamant, se pare ca si de aceasta data au facut o treaba de mantuiala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-