Published On: mie, Oct 17th, 2012

Educatia micutilor din crese se va face pe baza unui curriculum

Share This
Tags

*Educatia anteprescolara se va realiza pe baza unui curriculum national conform unui proiect de hotarare de guvern *

Proiectul de hotarare de guvern vizeaza aprobarea Metodologiei de organizare si functionare a creselor si altor unitati de educatie anteprescolara. In educatia micutilor se va pune accent pe dezvoltarea fizica, cognitiva, emotionala si sociala a copiilor.

Proiectul de lege prevede si faptul ca parintele poate sta cu micutul in timpul programului de la cresa in primele 15 zile de la inscriere in institutie pentru ca acesta sa nu aiba probleme in adaptare. Proiectul mai prevede faptul ca institutiile de educatie anteprescolara nu pot refuza inscrierea unor copii pe criterii discriminatorii bazate pe rasa, nationalitate, categorie sociala, etnie, limba sau o boala contagioasa. Domeniile de dezvoltare ale copilului vizate in curicumul specific varstei anteprescolare precum dezvoltarea fizica, sanatatea, igiena personala, dezvoltarea socio-emotionala, cognitiva, a limbajului si a comunicarii sunt esentiale pentru realizarea educatiei micutului pentru ca ajuta la descoperirea potentialului si deficientelor fiecarui copil in parte.

In Braila capacitatea creselor este de 200 de paturi iar de obicei acestea au cereri in asteptare de la parinti care vor sa isi lase micutii in crese.

Comentarii

comentariu

About the Author

-