Published On: joi, Oct 11th, 2012

Ecaterina Andronescu si Patriarhia Romana au aprobat structura pentru disciplina religie a clasei pregatitoare

Share This
Tags

* Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului si Patriarhia Româna au aprobat structura a 26 de fise de lucru la disciplina religie pentru clasa pregatitoare, incluzând, printre altele, lecturi biblice si dialoguri despre rugaciune si despre relatia omului cu alte fiinte *

 Un alt exemplu de activitate propusa prin aceste fise este jocul “Pe cine iubim”, în care profesorul vorbeste cu copiii despre semnificatia iubirii: Ce înseamna sa iubesti pe cineva? Cum aratam ca ne iubim parintii ,fratii, surorile, un animal?

Pentru profesorul de religie fisele constituie un instrument de orientare în proiectarea si desfasurarea orei de religie.

Potrivit Patriarhiei, structura celor 26 de fise cuprinde:  prima pagina destinata elevilor, contine titlul temei principale, titlul lectiei, ilustratii, spatii libere pentru desen, mesajul-cheie al lectiei. A doua pagina, destinata profesorului, propune o mare varietate de activitati didactice, care pot fi realizate selectiv si adaptate cu usurinta la particularitatile fiecarui grup de elevi: dialogul, descrierea din imagini, jocul didactic, lectura, desenul, exercitiul, rugaciunea, observarea naturii, confectionarea de felicitari, organizarea de scenete.

Prin intermediul acestor fise de lucru, elevii sunt invitati la un parcurs educational alaturi de doua personaje principale ale ilustratiilor, Andrei si Ioana, si ei în clasa pregatitoare. Experientele celor doi copii, ilustrate în desenele fiselor, ofera exemple si modele de comportament în diferite contexte de viata, fata de colegi, prieteni, membrii familiei si alti adulti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-