Published On: vin, Oct 12th, 2012

Ecaterina Andronescu: “Singura observatie la Legea Educatiei facuta de Basescu este eliminarea Bacului profesional

Share This
Tags

* Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, astazi, ca singura observatie pe care presedintele Traian Basescu a avut-o cu privire la Legea Educatiei este eliminarea bacalaureatului profesional *

 ”Nu este o Incapatanare a mea, este o optiune realista. Asa cum am mai spus-o de mai multe ori, sunt 150.000 absolventi de liceu In ultimii doi ani care au Ingrosat randul somerilor pentru ca nu au luat examenul de bacalaureat. Cei mai multi dintre ei sunt absolventi ai rutei tehnologice, de aceea bacalaureatul profesional vine In Intampinarea acestei probleme”, a spus Andronescu, care a precizat ca In urmatorii ani se va analiza si perspectiva de a face o diferentiere a elevilor dupa absolvirea gimnaziului.

Referitor la bursele prevazute In lege pentru elevii de scoala profesionala din acest an, ministrul a spus ca va fi data In viitorul apropiat o hotarare de guvern cu aceste sume.

In ceea ce priveste clasa pregatitoare si ramanerea ei In cadrul scolilor, Andronescu a precizat ca la jumatatea acestui an scolar se va face o evaluare si se va lua o decizie pentru anul urmator.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-