Published On: mie, Oct 24th, 2012

Dupa mai bine de patru luni, echipa de handbal a Romanei a fost rasplatita pentru performanta de la CMU

Share This
Tags

* Romania s-a clasat pe locul doi la Campionatul Mondial Universitar din Brazilia *

La inceputul lunii iulie, echipa Romaniei care a participat la Campionatul Mondial Univeristar din Brazilia s-a intors in tara cu medalia de argint, prima medalie si singura obtinuta de o echipa nationala in acest an pana in prezent. Dupa ce jucatoarele tricolore au fost premiate de catre federatia de resort, iata ca intr-un final si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a gasit resursele necesare pentru a premia aceasta performanta.

De trei editii, Romania se intoarce cu medalii de la Campionatul Mondial Univeristar la handbal feminin. Ultima a fost obtinuta chiar in acest an, in Brazilia, acolo unde echipa antrenata de Ioan Baban a terminat pe locul secund, obtinand astfel medalia de argint.

* Romania ar putea fi gazda competitiei in 2016 *

Daca va fi sau nu Ioan Baban la carma echipei si in 2016, nu se stie inca, dar, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Handbal au pus bazele unei colaborari prin care se doreste infiintarea unei selectionate Universitare, care sa participe la Campionatele Europene si Mondiale, dar mai ales de pe urma careia echipa nationala de senioare sa aiba o baza de selectie, ca si pana acum.

Editia din 2016 se anunta una la fel de interesanta precum cea din anul acesta, cu atat mai mult cu cat Romania ar putea organiza acest turneu, la Baia Mare. In prezent se studiaza documentatia necesara depunerii cadidaturii Romaniei pentru organizarea CMU 2016.

Singurul antrenor care a adus o medalie in Romania anul acesta, Ioan Baban vede aceasta competitie ca pe o rampa de lansare a jucatoarelor la echipa Nationala a Romaniei.  ”CMU a dat jucatoare pentru loturile de senioare. Dupa editia din 2008, din Italia, au facut pasul catre prima echipa la indemnul meu Oana Manea, Melinda Geiger, Iulia Puscasu sau Magdalena Paraschiv, iar dupa editia din Ungaria din 2010 au fost promovate Nicoleta Dinca, Cristina Zamfir sau Adriana tacalie. Intotdeauna aceasta selectionata a fost o rampa de lansare”, a afirmat Ioan Baban.

In ceea ce priveste HC Dunarea Braila, antrenorul Baban considera ca acesta competitie a ajutat la dezvoltarea tehnicii de joc si la mentinerea in forma a jucatoarelor sale. “Irimia, Adespii, Esanu si Voicu si-au intarit tehnica de joc si acum, mai mult ca oricand ma pot baza pe ele. Au avut o evolutie foarte buna la CMU. Mi-a fost putin teama de accidentari dar am trecut cu bine si am ajuns vicecampioni”, a precizat Ioan Baban.

Delegatia Romaniei care a participat la Campionatul Mondial Universitar din 2012:

Nicoleta Tudor, Roxana Joldes, Paula Visan, Elena Voicu, Mihaela Patuleanu, Andreea Adespii, Raluca Irimia, Laura Leahu, Andreea Dincu, Nicoleta Esanu, Roxana Rahnea, Oana Cirstea (jucatoare), Ioan Baban (antrenor principal), Simona Maior Pasca (antrenor secund), Codruta Carabat (kinetoterapeut), Victor Mihailescu (sef delegatie).

Comentarii

comentariu

About the Author

-