Published On: mar, Oct 23rd, 2012

Dupa ce a fost lasat ani de zile in paragina, Castelul de Apa ar putea avea un observator astronomic

Share This
Tags

* Primaria a elaborat un proiect pentru reabilitarea Castelui de Apa din Gradina Publica *

Dupa ani de zile in care vechiul Castel de Apa a fost lasat in paragina Primaria a elaborat un proiect de reabilitare al acestuia care prevede pe langa consolidarea castelului in sine si a  faimosului restaurant rotativ si o noutate pentru braileni.

La ultimul nivel al Castelului de Apa brailenii se vor putea bucura de un observator astronomic. Noua achizitie va fi dotata cu patru telescoape.

“Incercam sa il transpunem intr-un proiect mai mare, un proiect care sa vizeze atat consolidarea castelului, realizarea acelui modul care se invarte la 360 de grade si se poate vedea toata Braila. In felul acesta sa putem avea si o imagine asupra orasului vechi in mod deosebit, asupra Dunarii, Muntii Macinului, deci toata perspectiva nivelului la care va fi amplasat observatorul”, a declarat primarul Brailei, Aurel Simionescu. Proiectul care urmeaza sa fie accesat de municipalitate are o valoare de 4,9 milioane de lei.

Pe langa observatorul astronomic Castelul va gazdui diverse expozitii la etajele inferioare. Castelul de Apa va deveni astfel un centru cultural si stiintific.

Comentarii

comentariu

About the Author

-