Published On: joi, Oct 18th, 2012

Disponibilizari la CET

Share This
Tags

* Conducerea operatorului local de termoficare urmeaza sa lase pe drumuri 64 de salariati* Printre persoanele aflate pe listele de disponibilizari se numara si doi tehnicieni care se ocupa de recuperarea creantelor de la populatie *

“Conducerea discuta despre disponibilizarea a 64 de persoane, dintre care doi tehnicieni care se ocupa de recupererea creantelor”, a declarat liderul de sindicat, Gheorghita Parlog.

Conducerea CET-ului argumenteaza ca masurile care se vor lua sunt pentru binele institutiei. In urma unei analize facute de administratia societatii, s-a constat ca institutia va avea nevoie in functie de punctele de lucru, de un anumit numar de salariati.

“S-a facut o analiza a posturilor de care avem nevoie pe viitor si de care nu, iar personalul care nu va mai fi necesar in punctele de lucru care vor produce apa calda si caldura pentru braileni a fost propus pentru disponibilizare. Noi avem in vedere buna functionare a CET-ului”, a declarat directorul institutiei, Petrisor Motoc.

Daca conducerea institutiei declara ca nu urmareste decat buna functionare a operatorului local de termoficare, nu se justifica concedierea oamenilor care aduc bani pentru societate. Pe listele de disponibilizari se regasesc numele unor economisti, tehnicieni si maistri, angajati de care CET-ul nu pare sa mai aibe nevoie.

Daca problema personalului a fost lamurita si 64 de angajati vor ramane fara loc de munca, data la care CET-ul isi va relua activitatea nu este deocamdata stabilita.

“Nu pot sa va spun o data exacta. Avem discutii pe tema inceperii activitatii a CET-ului. Este posibil ca de saptamana viitoare sa reluam activitatea”, a mai precizat Petrisor Motoc.

Dupa ce Primaria a alocat 2 milioane de lei operatorului local de termoficare si angajatii si-au primit o parte din drepturile salariale care trebuiau platite oamenilor de acum 2 luni, salariatii nu stiu data la care se vor intoarce la munca. “Nu stim exact cand se va relua activitatea. Conducerea ne raspunde ironic de fiecare data cand intrebam, ca maine vom incepe munca”, a adaugat liderul de sindicat, Gheorghita Parlog.

In cadrul ultimei sedinte CLM, consilierul independent, Simona Draghincescu a cerut demisia unora dintre directorii de la CET, invocand indemnizatia mare pe care acestia o au si faptul ca operatorul local de termoficare poate sa isi desfasoare activitatea si cu un numar redus al angajatilor TESA.

“Am aflat ca aceasta societate comerciala care este pe pierderi de ani de zile are nu mai putin de sapte directori. Inmultind numarul acestora cu cate 4.000 de lei pentru fiecare salariu, o sa vedeti cam cat se plateste pentru salarizarea unei anumite categorii de personal pe care o are CET-ul. De asemenea solicit sa faceti si o restructurare bazata pe eficienta si nu pe pile, cunostinte si relatii”, a declarat Simona Draghincescu.

Daca luam in calcul salariatii pe care administratia CET doreste sa-i disponibilizeze, in viziunea sefilor operatorului local de termoficare, restructurarea bazata pe eficienta de care vorbeste Simona Draghincescu se refera la concedierea angajatilor care aduc bani pentru institutie, nicidecum a personalului TESA si implicit a celor 7 directori care nu isi au rostul in aceasta institutie.

CET-ul are in momentul de fata 370 de muncitori, si 34 de angajati TESA. Daca sirul concedierilor continua, angajatii vor fi nevoiti sa renunte la fotoliul caldut pe care il au acum, pentru a incalzi casele brailenilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-