Published On: lun, Oct 8th, 2012

Danielescu vrea, dar nu se poate

Share This
Tags

* Chiar daca in alte tari precum Austria functioneaza proiecte pentru specializari tehnice, se incearca si la Braila organizarea unui sistem care poate perfectiona persoane fara loc de munca *

Inspectorul scolar, Iulian Danielescu, a fost in perioada 1-6 octombrie la prezentarea Proiectului Corelare a ofertei educationale a invatamantului profesional si tehnic, din fonduri europene, care a avut loc la Viena. La acest eveniment au fost prezenti si cativa reprezentanti ai primariei, prefecturii, Cj-ului, sindicate precum si reprezentanti ai unor firme brailene.

“La Viena a fost un cadru dedicat invatamantului profesional si tehnic. Pentru schimb de bune practici, sa incercam sa vedem cum alte state isi planifica invatamantul profesional. Am constatat multe lucruri deosebit de valoroase, intr-o economie stabila, insa pentru noi trebuie totusi planificata o strategie pentru invatamantul profesional si tehinc pe o perspectiva de mai mult patru ani. Aceasta ar fi perioada pentru elevii acestui tip de invatamant sa devina calificati. Am constatat si multe variante de a califica elevi in urma unor cursuri de scurta durata in functie de cerintele urgente ale agentilor economici si ale intreprinderilor mici si mijlocii. Multe din aceste sisteme adaptate in Romania vor functiona dar trebuie o perioada de planificare pentru a nu risca ca cei calificati sa ramana someri”, ne-a declarat inspectorul Danielescu.

Aceste schimburi de experienta transnationale au avut loc in institutiile din Viena, care coordoneaza astfel de programe, precum si la scoli de ucenici. Pana cand si la noi Camera de Comert se va implica activ in astfel de realizari profesionale pentru tinerii fara un loc de munca sau fara o calificare, cei patru ani de dati de Danielescu sunt insuficienti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-