Published On: mar, Oct 16th, 2012

Copii autisti vor putea primi ajutor de la stat

Share This
Tags

* Au fost introduse noi criterii pe baza carora se stabileste gradul de handicap pentru copii, criterii ce permit si incadrarea copiilor cu autism intr-un grad de handicap *

Copii cu tulburari din spectrul autist pot beneficia de drepturi la care au acces si celelalte categorii de persoane cu handicap. Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale au modificat ordinul privind criteriile pe baza carora se stabileste gradul de handicap pentru copii si se aplica masurile de protectie. Tulburarile din spectrul autist vor putea fi incadrate in diferite grade de handicap. Acest lucru va fi de mare ajutor familiilor care vor putea primi astfel ajutor de la stat. Incadrarea intr-un grad de handicap si ajutorul de la stat pot fi de mare ajutor familiilor in conditiile in care terapiile de care au nevoie copii cu autism  sunt in general foarte scumpe si nu sunt subventionate de stat.

“ De obicei nu ne baga nimeni in seama, doar noi cei care avem copii cu autism stim cum ne chinuim. Facem sacrificii zi de zi ca sa putem sa iI luam tratamentul. Ne lovim foarte mult sI de indiferenta oamenilor din jur. Unii se poarta ca si cum autismul ar fi contagios. Copii nostri sunt la fel de iubitori ca ceilalti copii”, a declarat mama unui copil care sufera de autism.

Pentru incadrarea intr-un grad de handicap se va tine cont de o serie de criterii medicale. Aceasta modificare a legii ajuta si la aflarea numarului real al copiilor care sufera de tulburari din spectrul autist.

Comentarii

comentariu

About the Author

-