Published On: mie, Oct 10th, 2012

Consiliul Judetean al Elevilor critica guvernantii

Share This
Tags

* Consiliul Elevilor Braila nu este de acord cu introducerea Bacalaureatului profesional criticand situatia in care sunt pusi elevii in prezent *

Cristea Alin, presedinte senior al Consiliului Judetean al Elevilor si analist in domeniul strategiilor si politicilor de tineret considera ca elevii sunt pusi intr-o situatie jenanta de catre guvernanti prin faptul ca in timpul anului scolar inca nu s-a stabilit care va fi structura definitiva a Bacalaureatului. Presedintele Traian Basescu a transmis Senatului o cerere de reexaminare a legii Bacalaureatului profesional in care a argumentat ca: “Introducerea noului tip debacalaureat profesional va duce la demonetizarea conceptului de bacalaureat deoarece va fi o diploma acre poate fi obtinuta extrem de usor si cu o relevanta scazuta”.

Consiliul elevilor critica faptul ca elevii nu au fost consultati cu privire la introducerea bacalaureatului profesional si ca au trebuit sa afle din presa despre acest lucru. “Bacalaureatul profesional poate fi o solutie insa acest nou tip de examen trebuie explicat elevilor, trebuie respectata si dorinta lor. Nu este normal ca elevii sa afle din presa ca pot opta pentru Bacalaureatul profesional in timpul anului scolar”, a declarat Alin Cristea, presedinte senior al Consiliului Judetean al Elevilor.

Consiliul National al Elevilor a cerut in mod public si in discutiile purtate cu Ministrul Educatiei ca examenul de bacalaureat sa fie unul diferentiat care sa fie unul diferentiat in functie de profil si filiera si ca in continuare acesta sa garanteze accesul elevilor in invatamantul universitar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-