Published On: mar, Oct 2nd, 2012

Comerciantii profita de inceperea scolii

Share This
Tags

*Odata cu inceperea anului scolar comerciantii au scos la vanzare rechizite si uniforme scolare care nu indeplineau normele legale pentru a fi comercializate

Profitand de agitatia mamicilor dinaintea inceperii noului an scolar multi comercianti au impanzit piata cu chinezarii si produse care nu erau indentificate in mod corect. Acestia s-au ales cu amenzi de la Protectia Consumatorului. In perioada 5-14 septembrie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila, a facut verificari la modul de comercializare a rechizitelor si uniformelor scolare.

Au fost controlati 9 operatori economici care comercializau rechizite scolare si 5 comercianti de uniforme scolare. Au fost controlate rechizite in valoare de 28.400 dintre care abaterile au fost de 5.313 lei. Au fost date 8 avertismente si 5 amenzi in valoare de 41.000 lei.

Uniformele scolare controlate au avut o valoare de 18.910 lei dintre care cu abateri 6.410 lei. Le-au fost aplicate doua avertismente si o amenda in valoare de 10.000 de lei. Abaterile constatate se refera la informarea incompleta a consumatoilor privind comercializarea de rechizite si uniforme scolare fara elemente de identificare, consumatorii nefiind informati cu privire la numele si adresa producatorului sau al importatorului, compozitia, dimensiunea si numarul de file pentru caiete si marimea pentru uniforme scolare.

Unele produse de import nu aveau elementele de identificare traduse in limba romana si au fost oprite temporar la comercializare pâna la remedierea deficientelor constatate si intrarea în legalitate.  Cele mai multe dintre produsele  importate fara elemente de identificare in romana proveneau din China si Italia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-