Published On: vin, Oct 12th, 2012

Comerciantii cu amanuntul iau masuri de prevenire a generarii deseurilor alimentare

Share This
Tags

* Comerciantii cu amanuntul s-au angajat sa ia masuri voluntare pentru prevenirea generarii de deseuri , in special a celor alimentare la forumul comerciantilor din Bruxelles de pe 9 octombrie 2012 *

 Acestia au analizat si constatat progrese importante in vanzarea de produse ecologice. Janez Potocnik, comisarul pentru mediu, a declarat: „Risipa de alimente are efecte negative, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere moral. Din acest motiv, Comisia si-a propus sa reduca la jumatate cantitatea de deseuri alimentare pana In 2020.Comerciantii cu amanuntul intervin Intr-un moment crucial, adica atunci cand consumatorii decid ce alimente sa cumpere. Astazi ei pornesc In directia cea buna, avand ca obiectiv lupta contra deseurilor alimentare.”

„Aceste exemple arata ca, In pofida crizei, comercianții cu amanuntul Incurajează clientii sa opteze pentru un stil de viata mai sustenabil. Provocarea cu care se confrunta comerciantii cu amanuntul este de a face ca alegerea unui stil de viata sustenabil sa fie una usoara pentru clienti. Acolo unde este posibil, vom fi alaturi de ei pentru a-i Indruma”, a declarat Dame Lucy Neville-Rolfe, presedintele EuroCommerce.

Comerciantii cu amanuntul participanti la forum se angajeaza sa intreprinda actiuni specifice de protectie a mediului pentru a contribui la un consum sustenabil si la utilizarea eficienta a resurselor. Numarul de angajamente de mediu a crescut intr-un an cu 30% ajungand la peste 500.      

In acest an, 19 membri ai forumului comerciantilor cu amanuntul si-au prezentat propriile initiative privind deseurile. Acestia s-au angajat sa deruleze campanii de sensibilizare privind deseurile si prevenirea si reducerea generarii de deseuri alimentare.

Cu ocazia evenimentului anual din 2012, au fost puse In evidenta o serie de realizari din domeniul bunelor practici. De exemplu, IKEA s-a asigurat ca 86% din deseurile provenite de la magazinele sale sunt reciclate. C&A si-a dublat vanzarile de bumbac ecologic In 3 ani, ajungand anul trecut la 32 de milioane de articole din acest material. Mai multi comercianti cu amanuntul, cum ar fi Metro Group, si-au extins gama de peste din surse sustenabile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-