Published On: joi, Oct 4th, 2012

Colegiile sunt numarate

Share This
Tags

* Incepe lupta pentru fotoliile de deputati si senatori *

Oficial, in noiembrie se da startul campaniei electorale. Neoficial, candidatii care si-au anuntat intentia se bat inca de acum pe colegiile unde considera ei ca ar avea cele mai mari sanse de reusita.

Dupa cum era de asteptat vor fi si surprize in cadrul alegerilor parlamentare, existand chiar la acest moment discutii aprinse in ceea ce priveste Colegiul 2 al Senatului, scaun ocupat in prezent de Constantin Cibu.

* USL are mai multi candidati decat trebuie *

In ceea ce priveste posibilii candidati fiecare partid si alianta si-au facut calculele. USL scoate in fata atat nume noi cat si candidatii cu experienta in aceasta lupta. Pentru viitorul mandat  intentioneaza sa candideze: Ion Rotaru, Catalin Boboc, Doru Damian, Mihai Tudose, Cristian Rizea, Viorel Balcan, Diana Tusa, Marian Dragomir, Vasile Varga si Cristian Pricop iar PC-ul, desi nu a primit niciun colegiu ar putea fi reprezentat de Gheorghi Obreja si Stefan Radulescu.

Reale sanse de castig au cei doi deputati in functie, Mihai Tudose si Cristian Rizea. In ceea ce-l priveste pe Tudose, exista certitudinea ca acesta ar putea castia Colegiul 4 cu peste 50% din voturi. Nici Rotaru nu sta rau in sondaje, iar in ceea ce priveste sprijinul partidului nu are de ce sa-si faca probleme.

Surse din interiorul USL i-au scos din joc pe Diana Tusa care ar urma sa candideze intr-un colegiu prin capitala, Vasile Varga se pare ca intre timp s-a razgandit, iar de Pricop nici nu se pune problema sa ramana pana la sfarsit.

In ceea ce il priveste pe Constantin Cibu, se pare ca senatorul nu s-a lasat convins ca ar trebui sa mai candideze.

* Democrat liberalii putini la numar si cu miza pe un singur colegiu *

PDL i-a scos in fata pe Constantin Dumitriu, Marian Fusea, Daniel Mitrofan si Adrian Pintilie. Surse din interiorul partidului insa, il desemneaza deja castigator pe Fusea JR, care se pare ca beneficiaza de resursele necesare unei campanii electorale dar si de sprijinul colegilor, fiind unul din cei mai iubiti tineri ai PDL. Cum Badalan a iesit din cursa, locul lui ar putea fi ocupat de Constantin Dumitriu, insa singura sansa a acestuia sa castige colegiul ar fi prin redistribuire.

* PP-DD ameninta cu oameni influenti *

Desi nu exista confirmari PP-DD ar putea iesi in campanie cu Sorin Ovidiu Balan, Marioara Nistor si Gabriel Musceleanu. Mihai Danut a mentionat cu ceva timp in urma faptul ca PP-DD va miza pe oameni cu notorietate care insa nu au mai facut politica pana in prezent. Intentia lor este insa ca acei oameni cu notorietate si implicit cu capital disponibil, sa investeasca pe un singur colegiu, unde spera ei sa-l obtina cu peste 50% din voturi.

Tinand cont ca la momentul actual PP-DD are 7 consilieri si nici nu au obtinut un scor foarte slab la alegerile locale, este posibil sa existe surprize din partea acestui partid.

* Silviu Radu a realizat o analiza a colegiilor pe pagina personala de Facebook *

“Trebuie sa vorbim si de PP-LC care stiu sigur ca vor avea ambitia sa aiba candidati nu sunt rautacios dar indiferent de ce candidati vor avea singura lor sansa ca ei sa conteze ca numar de voturi. Poate fi ca la tragerea la sorti pe buletinul de vot sa nimereasca iar, ca la locale, langa sigla PP-DD si sa mai fure voturi prin confuzie cu PP-DD, apoi exista Forta Civica care va avea si ea candidati in interiorul ARD probabil 2 colegii, Noua Republica sunt nevoiti sa candideze in interiorul PNTCD si aici nu stim daca Presedintele Chiru va dori sa lase loc pentru ei”, a declarat Silviu Radu.

Consilierul judetean al PDL a realizat un clasament al celor care crede el ca vor fi principalii candidati pe fiecare colegiu.

Astfel Silviu Radu prevede pe Colegiul 1 la Senat o batalie intre Rotaru si Balan, probabil , iar in Colegiul 2 Pintilie si Cibu. In cazul in care Cibu chiar vrea sa se retraga, am putea sa aruncam subtil pastila cu Diacomatu.

In ceea ce priveste deputatii, pe Colegiul 1, Radu considera ca PSD-ul este cel mai reprezentat, insa cu siguranta colegiul va intra in redistribuire iar sansele sunt tot de partea USL-ului. Colegiul 2 il imparte intre Doru Damian si Constantin Dumitriu, oferind sanse social-democratului.

Pe 3, desi sunt 2 candidati USL, Viorel Balcan, Marian Dragomir si Daniel Mitrofan, Silvui Radu merge pe mana colegului sau de partid.

“Colegiu 4 deputati, sigur Tudose va fi castigator asa cum stiu eu ca se poate organiza. Colegiul 5 deputati, Rizea sau ARD. E posibil ca Rizea sa nu mai fie ajutat foarte mult de primarii PSD si e foarte posibil sa piarda colegiul. Aceasta este doar o analiza personala si rezultatele pot suferii modificari pentru ca, sa nu uitam ca exista si “independenti”. Draghincescu spre exemplu, care are un bagaj mare de voturi pe muncipiu si daca ar candida ar incurca multe socoteli facute de multi strategi, repet e doar o analiza. {n schimb de departe se anunta o campanie care nu va fi lipsita de multe surprize. Ce pot sa va spun cu siguranta e ca in afara de activele de partid, care vor venii la vot, la aceste alegeri prezenta va fi in jur de 35-38 %. De retinut ca partidele cu active mari de membri vor avea sanse: USL, PDL. Asteptam sa vedem strategiile candidatilor”, a declarat Silviu Radu pe pagina personala de Facebook.

Comentarii

comentariu

About the Author

-