Published On: mar, Oct 23rd, 2012

Chiar daca Primaria le-a acordat un ajutor de 2 milioane de lei CET trage “teapa” angajatilor

Share This
Tags

* Ajutorul venit din partea primariei trebuia sa fie folosit pentru plata datoriilor si a drepturilor salariale * nici p^na in acest moment angajatii nu si-au primit banii * conducerea societatii refuza sa faca comentarii *

In sedinta extraordinara CLM, consilierii au mai dat o sansa CET-ului, aproband un ajutor de 2 milioane de lei. Operatorul local de termoficare trebuie sa foloseasca banii pentru a plati o parte din datoriile pe care le are fata de furnizori si drepturile salariale ale angajatilor. Dupa aproape 2 saptamani de cand CET-ul a primit banii, salariile pe luna august si septembrie nu au ajuns in buzunarele angajatilor.

“Nu am primit nici macar avansul pe luna august. Conducerea nu ne spune o data sigura. Am ajuns la concluzia ca avem o conducere formata din oameni cu interese”, a declarat liderul de sindicat, Gheorghita Parlog.

CET-ul a fost luat la “bani marunti” si de Inspectoratul Teritorial de Munca.

“In urma controlului efectuat, s-a evidentiat o problema cu plata salariilor pe luna august si septembrie. Am convenit impreuna cu conducerea, ca pana la data de 7 noiembrie, sa le fie achitate salariile tuturor angajatilor”, a declarat inspectorul sef ITM, Dumitru Vaduva.

Contactat telefonic, seful CET-ului, Petrisor Motoc, nu a dorit sa faca o declaratie. “Faceti-mi o solicitare prin e-mail sau fax, la telefon nu declar nimic”, a precizat directorul operatorului local de termoficare.

Chiar daca Primaria a acordat un ajutor de 2 milioane de lei, magistrala de termoficare nu distribuie apa calda si caldura catre cetateni. Salariatii spera sa isi reia activitatea de saptamana viitoare, dar nu au o data sigura din partea conducerii. Daca salariatii nu isi primesc banii pentru care au muncit, vor iesi din nou sa protesteze, pana cand problema lor va fi rezolvata. De aceasta data, printre protestatari se va numara si consilierul independent, Simona Draghincescu, care de curand a declarat ca va protesta alaturi de angajatii CET-ului, daca problema nu va fi rezolvata.

Cu doar o luna inainte de inceperea sezonului rece, brailenii nu au o garantie ca vor avea apa calda si caldura in case si in acest an.

Comentarii

comentariu

About the Author

-