Published On: mar, Oct 9th, 2012

CET-ul sta la mana autoritatilor

Share This
Tags

* Primaria va da un imprumut cu ajutorul caruia, societatea isi va putea plati din datoriile pe care le are in momentul de fata, catre furnizori si angajati *

Pentru ca societatea are datorii imense si se afla in imposibilitatea de a plati aceste sume, CET si-a oprit activitatea, cu putin timp inainte de inceperea sezonului rece. Speriati ca vor ramane pe drumuri, 6 dintre angajatii societatii au intrat in greva foamei.

Ieri, 08 octombrie, oamenii si-au incetat forma extrema de protest, dupa ce au fost asigurati de autoritatile locale, ca problema va fi rezolvata. Primaria va da un imprumut cu ajutorul caruia, CET va putea sa-si plateasca din datoriile pe care le are in momentul de fata, catre furnizori si angajati. Suma imprumutata va fi returnata prin subventiile pe care primaria le ofera pentru apa calda si caldura.

Vineri, 12 octombrie, consilierii locali se vor intruni intr-o  sedinta extraordinara CLM pentru a dezbate problema cu care se confrunta CET in momentul de fata.

 * Conducerea executiva a primariei nu a dat 2 bani pe protestatari *

 Aproximativ 200 de angajati au protestat in fata sediului societatii, urmand ca apoi, 6 dintre ei sa intre in greva foamei. Chiar daca acestia au petrecut zeci de ore fara hrana, conducerea executiva a Primariei nu a dat doi bani pe protestatari, lucru de care consilierul independent Simona Draghincescu este foarte intrigata.

“Nimeni din conducerea executiva a primariei nu a venit sa le aduca o sticla cu apa macar in toate aceste zile, ce sa mai spun de visita. Mi-a fost rusine, cu toate ca rusinea era a lor. Suntem catalogati ca fiind in aceeasi oala acum si parca nu este corect”, a declarat consilierul independent.

 * Daca nu isi primesc salariile, angajatii vor protesta din nou*

 Daca in urma sedintei extraordinare CLM de vineri, oamenii nu isi vor primi salariile, acestia vor protesta din nou, de acesta data printre protestatari fiind prezenta si Simona Draghincescu.

“Cea mai vehementa dintre toti, a fost Simona Draghincescu. A venit si a vorbit cu noi de mai multe ori si ne-a mai ridicat moralul. Daca problema noastra nu va fi rezolvata, doamna consilier va protesta alaturi de noi. Deocamdata asteptam sa vedem ce se hotaraste vineri, pentru ca este posibil ca primaria sa dea un imprumut catre CET si noi sa ne primim lichidarea pe luna iulie si avansul pe august. Daca banii acestia vor fi dati de primarie, vom putea sa reluam activitatea si asta este bine pentru ca in unele cazuri si sotul si sotia lucreaza aici, si raman amandoi fara servici. Nu cunosc prea multe detalii, astept si eu sa vad ce se va intampla vineri” a declarat liderul de sindicat, Gheorghita Pirlog.

Simona Draghincescu a confirmat faptul ca va protesta alaturi de angajatii CET, declarand: “Daca noi, in calitate de consilieri locali nu putem sa facem nimic sa rezolvam aceasta situatie, voi protesta si eu alaturi de acesti oameni”.

In urma sedintei de ieri, la care a participat si presedintele Sindicatului Radet, Ioana Stoica, angajatii au fost asigurati ca isi vor primi drepturile salariale.

Daca primaria va da un imprumut, CET va putea sa furnizeze din nou caldura catre braileni.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-