Published On: vin, Oct 5th, 2012

Centrul antidrog isi continua activitatile

Share This
Tags

*Si in acest an CPECA (Centrul de Prevenire, Evaluare si Control Antidrog) va continua activitatile pentru a preveni consumul de droguri mai ales in randul tinerilor

Campania centrului antidrog aflata in derulare in prezent, “Prea rebel sa fi condus” se adreseaza catre 3 grupuri tinta: adolescenti, parinti si profesori. Campania vine in continuarea celei implementate de anul trecut “Ajuta-i pe altii si lasa-te ajutat” in care a fost implicata primaria si politia locala.

Obiectivul campaniei il reprezinta constientizarea populatiei generale dar mai ales a tinerilor  a riscurilor consumului de droguri. Motto-ul campaniei “Gandestete! Esti prea rebel sa fii condus de consumul de droguri!” incearca sa convinga tinerii de impactul pe care il poate avea in nenumarae feluri asupra vietii lor consumul de droguri. Acesta poate afecta relatiile cu prietenii si familia, siguranta si creeaza dependenta, violenta si depresie. Desi cei care sunt cei mai expusi tentatiei de a consuma droguri campania se adreseaza deopotriva parintilor si profesorilor deoarece acestia sunt personaje care au o importanta majora in eforturile de a ajuta tinerii tentati sa incerce drogurile sau pe cei care au deja probleme de dependenta. In societatea actuala fiecare parinte se confrunta cu amenintarea consumului de droguri. De aceea Agentia Nationala Antidrog adreseaza campaniile de informare si parintilor.

Pentru ca profesorii pot reprezenta modele comportamentale pentru tineri, acestia ii pot abate de la consumul de droguri mai ales in cazul in care nu sunt sustinuti si indrumati de catre familie. In campaniile care vor avea loc in scoli vor fi implicati si profesorii.

“Invitam pe aceasta cale elevii sa ne fie alaturi la derularea campaniei “Prea rebel sa fi condus”, sa fie mesagerii antidrog pentru semenii sai cu care se relationeaza si care poate intr-un moment al vietii au facut alegeri nepotrivite care pot opri un zbor sau un tel frumos”, a declarat coordonatorul CPECA, psihologul Olga Condrat. Voluntarii Centrului de Prevenire, Evaluare si Control Antidrog contribuie si ei in campaniile si activitatile centrului. Tinerii voluntari au putere de convingere mai mare in fata altor tineri decat ar putea avea alte persoane care ii pot face pe potentialii cosnumatori sa se simta constransi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-