Published On: mar, Oct 16th, 2012

Campanie de informare cu privire la cancerul de col uterin

Share This
Tags

* Centrul de Tineret Tinklub si Asociatia Pro Democratia in parteneriat cu Universitatea “Constantin Brancoveanu” au organizat luni o conferinta in care au oferit informatii despre programul de screening pentru depistare precoce a cancerului de col uterin *

Evenimentul a avut loc in aula Universitatii “Constantin Brancoveanu”. Persoanele prezente au aflat informatii despre cum pot deveni parte in acest program  si au adresat intrebari reprezentantilor. Campania de informare se numeste “Invata! Informeaza-te din timp pe tema cancerului de col uterin! Evita repercursiunile!”. Programul National de Screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin este incepand din aceasta luna functional si in judetul Braila. Programul a fost derulat de Ministerul Sanatatii si Directia de Sanatate Publica Braila iar ca parteneri s-au alaturat Consiliul Judetean, Spitalul Judetean de Urgenta Braila, Spitalul Judetean de Urgenta Braila, corp D, Obstretica – Ginecologie, Colegiul Medicilor Braila, Societatea Medicilor de Medicina Familiei Braila, Tinklub Braila si Asociatia Pro Democratia.

Campania este adresata femeilor intre 25 si 64 de ani. In prezent reteaua de screening cuprinde 81 de centre de consiliere din cadrul cabinetelor de Medicina de  Familie. Exista un centru de recoltare cu 12 medici ginecologi din echipa Spitalului Judetean de Urgenta Corp D si 2 laboratoare. Din reteaua de screening face parte si ambulatoriul Spitalului de Urgenta Braila, Corp D.

Pentru a beneficia de testarea gratuita impotriva cancerului de col uterin, pacienta trebuie sa mearga in primul rand la medicul de familie pentru consiliere, medic care trebuie sa fie pe lista cabinetelor medicale aflate in reteaua de screening. Medicul de familie va elibera un formular care sa ii asigure inscrierea dupa care pacienta va primi lista centrelor de recoltare admise. Dupa ce isi va face testul rezultatul va fi transmis inapoi catre medicii de familie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-