Published On: vin, Oct 19th, 2012

Buzoian retinut pentru o talharie

Share This
Tags

Miercuri, 17 octombrie, la Politia Municipiului Buzau a fost retinut un barbat, [n varsta de 31 ani, din comuna Stalpu, judetul Buzau. Acesta, in perioada 1 mai – 12 august 2012, a savarsit opt fapte de talharie, pe raza municipiului Buzau, constand in smulgerea de lantisoare din aur de la gatul femeilor. In ziua de 18 octombrie, Judecatoria Buzau a respins propunerea de arestare preventiva a acestuia, dispunand interdictia de a nu parasi judetul Buzau, pe o perioada de 30 de zile.

Fiind audiat de politistii buzoieni, autorul a declarat ca, in urma cu circa trei saptamani, a comis o fapta asemanatoare si pe raza municipiului Braila, fapt care a fost comunicat telefonic la dispeceratul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila.

“In baza sesizarii, la nivelul Politiei Municipiului a fost constituit un colectiv de judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale -  linia de munca Violenta. In urma cercetarilor, a stabilit ca cel in cauza este autorul unei talharii comise la data de 28 septembrie 2012, asupra unei brailence de 68 ani. In fapt, in ziua respectiva, in jurul orei 19.00, in momentul in care victima intra in scara blocului in care locuieste, buzoianul i-a smuls de la gat lantisorul din aur, reusind sa-si insuseasa doar pandantivul model cruciulita, care valoreaza estimativ 600 de lei. S-a stabilit ca autorul s-a intors in aceeasi zi in municipiul Buzau, unde a vandut cruciulita unui tanar in varsta de 25 de ani, in schimbul sumei de 200 de lei. Fata de infractor a fost luata masura retinerii pe ordonanta, pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunii de talharie, fiind incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Braila, si urmeaza sa fie prezentat Judecatoriei Braila, cu propunere de arestare preventiva”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel Sogor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-