Published On: lun, Oct 1st, 2012

Braileanca Silvia Mihalcea este sefa la Registrul Comertului

Share This
Tags

* Plecata de mai bine de 10 ani la facultatea de Drept din Bucuresti, Silvia Mihalcea, fiica prim-procurorului adjunct Stefan Mihalcea, a prins potul cel mare *

La numai 33 de ani, Silvia Mihalcea este sef peste Oficiul National al Registrului Comertului, institutie din subordinea Ministerului Justitiei. Chiar daca pentru aceasta functie braileanca nu indeplineste conditiile impuse, o vechime de 2 ani intr-o functie de conducere si nici un concurs sustinut, aceasta numire da de banuit. “Potul” acestei functii este zestrea imobiliara de 60 milioane lei in intreaga tara, incasari anuale de 130 milioane lei si baza de date a tuturor firmelor din Romania.

Originara din Braila, cariera fulminanta a Silviei a inceput de prin 2006, ca expert parlamentar la grupul PSD din Camera Deputatilor. Dintr-o familie braileana cu multi bani, avandu-l ca tata pe Fanel Mihalcea, fost sef al Parchetului Braila si mama sa fiind patroana de lant de farmacii, tanara s-a remarcat rapid in organizatia PSD si a fost propulsata la nivel central de Liviu Dragnea, ca mai apoi sa devina colaboratoare a deputatului Viorel Hrebenciuc. Din functia de expert parlamentar, tanara a fost promovata in perioada 19 februarie – 1 octombrie 2009, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, cu rang de susecretar de stat. Vechimea de expert parlamentar a ajutat-o pe Silvia Mihalcea sa ajunga avocat definitiv fara a mai face stagiatura obligatorie de doi ani. De altfel, in aprilie-decembrie 2011 a declarat venituri din avocatura de aproximativ 15.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-