Published On: mar, Oct 16th, 2012

Braila in istoria moderna a Românie

Share This
Tags

* Maine, la Braila va avea loc simpozionul “Braila in istoria moderna a României” *

In ziua de 17 octombrie, la ora 9.30, se va desfasura la sediul din Piata Traian nr. 3 Simpozionul “Braila in istoria moderna a României”, sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta din România – Sectia de stiinte Istorice si Arheologie si a Muzeului Brailei.

La acest program vor partcipa oameni de seama ai orasului, precum Prof. univ. dr. Ionel Cândea, cu lucrarea “Braila intre medieval si modern” si cu “Documente catagrafice si arheologice”, Dr. Mihaela-Elena Ciocoiei, cu lucrarea “Braila la 1711”, Dr. Maria Stoica, prezentand “Evolutia demografica in epoca moderna”.

La simpozion vor fi prezenti si Prof. univ. dr. Constantin Buse si va prezenta “Consideratii privind Braila in regimul de porto-franco” ,Elena Ilie, cu lucrarile “Memoria culturala a Brailei”, “Case si personalitati: Mina Minovici, Constantin C. Hepites, Ana Aslan, D. P. Perpessicius”, Dr. Emilia Lica, prezentand “Localism creator” si “Miscarea Analelor Brailei” in perioada interbelica”, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, cu  “Braila vazuta de unii intelectuali români”, Ghena Pricop,  prezentand lucrarea “Timp liber si recreere la Braila in secolul XX”, Conf. univ. dr. Zamfir Balan, Braileni in galeria culturii nationale si Stefan Aftodor, cu lucrarea “Observatii asupra dramei evreilor din Braila intre 1940-1942”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-