Published On: mie, Oct 17th, 2012

Braila duce lipsa de parcari

Share This
Tags

* Problema parcarilor este una binecunsocuta de autoritatile locale dar acestea nu au nici o rezolvare in prezent *

Propietarii de autoturisme se confrunta zilnic cu lipsa parcarilor atat in zonele principale ale orasului cat si in cartiere. Problema este insa mai acuta in interiorul cartierelor unde atat strada cat si bordura este ocupata de autoturisme. In prezent nu exista nici un proiect pentru constructia unor parcari noi in ciuda propunerilor existente din partea cetatenilor. “Deocamdata nu avem nimic in lucru. Au fost cateva propuneri dar nu le-am materializat” a declarat Simionescu.

Lipsa locurile de parcarea creeaza conflicte aproape zilnice intre locuitorii cartierelor. Acestia au ajuns sa isi dispute pana si locurile de pe trotuar. In cazul strazilor inguste propietarii autoturismelor ocupa toata bordura din fata blocurilor unde locuiesc neavand alta posibilitate. Un exemplu este strada Hipodrom unde o buna parte a bordurii nu poate fi circulata de pietoni datorita masinilor care ocupa tot spatiul. “Fiecare vrea sa isi parcheze masina cat mai aproape de casa si vedeti ca abia mai gasesti un loc pe aici. De la un capat la altul a strazii pe partea asta pe tot trotuarul sunt masini parcate. Eu m-am certat ieri cu un vecin pentru locul de parcare. ~sta era in mod normal locul in care imi parchez eu masina si cand m-am intors de la munca l-am gasit ocupat.. La asta se ajunge daca primaria nu are de gand sa faca intr-un fel sa construiasca mai multe locuri de parcare” ne-a declarat propietarul unui autoturism.

Fiind intrebat daca se vor incepe lucrari pentru a crea noi locuri de parcare, primarul Brailei, Aurel Simionescu a spus ca “O sa analizam cererile pe care le-am primit. Momentan vremea nu este una favorabila”.

Anul acesta au fost create doar 700 de locuri de parcare noi in general in cartiere conform declaratiilor autoritatilor locale dar in conditiile in care in Braila sunt aproximativ 80.000 de masini numarul locurilor de parcare create nu ajuta foarte mult.

Comentarii

comentariu

About the Author

-