Published On: mar, Oct 2nd, 2012

Basescu nu a promulgat legea care majoreaza indemnizaia pentru cresterea copilului

Share This
Tags

*Traian Basescu întârzie promulgarea legii prin care se majoreaza la 85% cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului *

Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a declarat luni, la Palatul Victoria ca nu stie de ce Basescu întârzie promulgarea legii.

“Nu putem decât sa asteptam fie sa promulge legea, fie sa o întoarca în Parlament. Poate e foarte ocupat domnul presedinte. Legea nu se poate aplica decât de la data intrarii în vigoare, deci nu putem decât sa speram ca presedintele sa promulge aceasta lege”, a declarat Mariana Câmpeanu. Ea a reamintit ca în textul actului normativ aprobat de parlament se precizeaza ca majorarea se aplica de la 1 octombrie.

„Noi putem sa o aplicam si de la 15 octombrie”, a spus Câmpeanu, cu privire la varianta retrimiterii în parlament a acestui act normativ.

Camera Deputatilor a adoptat, la 25 septembrie, proiectul de lege prin care indemnizatia de crestere a copilului este majorata de la 75% la 85% din venitul net, începand cu 1 octombrie 2012. Camera este for decizional, proiectul fiind ulterior trimis la Palatul Cotroceni, pentru promulgare.

Traian Basescu declara, în decembrie 2010, ca în urma deciziei Guvernului de a taia indemnizatia pentru cresterea copilului si de a modifica perioada de concendiu, toata tara s-a transformat în mamici si bebelusi.

“În ultima vreme, România nu mai are femei, are mamici. Si nu mai are copii, are bebelusi. Toata tara asta a devenit o tara de mamicute si bebelusi”, se declara revoltat Basescu, reactie la cei care contestau aceste masuri.

De asemenea, Basescu a infirmat tot atunci teoria conform careia prin aceste taieri s-a economisit foarte putin.

Comentarii

comentariu

About the Author

-