Published On: vin, Oct 19th, 2012

Bani pentru bunastarea animalelor

Share This
Tags

* Pana pe 15 noiembrie se pot depune la APIA Braila cererile de ajutor pentru plata privind bunastarea animalelor, fiind vorba despre pasari *

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta ca in perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2012, se primesc cererile de  ajutor pentru  Masura 2.1.5. – Plati privind bunastarea animalelor – pachetul (b) pasari, acordate fermierilor care isi vor asuma, in mod voluntar, angajamente pentru o perioada de minim cinci ani de la data de 16 octombrie 2012.

Solicitantii care detin exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a pasarilor, autorizate sanitar – veterinar, trebuie sa-si asume angajamente voluntar in favoarea bunastarii animalelor.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, fermierul trebuie sa detina autorizatie sanitar-veterinara  pentru toate exploatatiile comerciale; se angajeaza sa mentina conditiile de bunastare si sa respecte cerintele specifice subpachetelor pentru care aplica pe o perioada de minim 5 ani, de la data de 16 octombrie 2012; sa respecte cerintele legale in materie de gestionare impreuna cu bunele conditii agricole si de mediu, conform OMADR/OMMP/ANSVSA nr. 187/2155/42/2011 aplicabile terenurile agricole apartinand solicitantului precum si activitatilor agricole desfasurate de catre acesta pe toata durata angajamentului, de cinci ani, dupa caz.

„Cererea de ajutor va fi completata on-line de catre solicitant, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. Dupa completarea on-line, cererea se tipareste si se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Cererea de ajutor este insotita, obligatoriu, de urmatoarele documente: copie CUI; copie buletin/carte de identitate a titularului/administratorului/reprezentantului legal/imputernicitului; copie autorizatie sanitar-veterinara detinuta; copia schitei adaposturilor pentru fiecare exploatatie, din care sa reiasa adresa si suprafata spatiilor de cazare/spatiul maxim de cazare pe hale/custi imbunatatite. De asemenea, trebuie sa existe un program de iluminat pentru anottimpurile vara/iarna, functie de data schimbarii orei, care sa contina intervalul orar pe perioade, in functie de tehnologia de crestere. Fermierii trebuie sa detina copia dupa notificarea crescatorului de pasari catre DSVSA judeteana a densitatii practicate in bunastarea minima; graficul anual estimativ de livrare; graficul anual estimativ de populare; miscarea anuala estimata a efectivelor de gaini ouatoare/rase grele in cazul inexistentei livrarilor catre abator; document coordonate bancare; imputernicire si copii dupa actele de identificare ale imputernicitului, daca este cazul”, a declarat Daniela Militaru, director executiv al APIA Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-