Published On: joi, Oct 18th, 2012

Avem bazin, dar fara apa

Share This
Tags

* Datorita unui prost management la LPS elevii care invata acolo au de suferit * * Primarul a intervenit pentru reluarea activitatilor sportive din bazin *

Liceul cu program sportiv are un alt regim de finantare fata de celelalte licee teoretice. Costul alocat pentru un elev care invata la LPS este de 2944 lei pe cand unui alt elev ii este alocata suma de 1652 lei. }i la invatamantul gimnazial din cadrul LPS un elev poate beneficia de 2676 lei iar un altul de 2230 lei. Acesti bani sunt cheltuiti fara cap asa cum si primarul Simionescu afirma “ S-au cheltuit pe concursuri, acesti bani sunt pentru tot anul. Daca banii alocati conform unei hotarari de guvern nu ajung, trebuia anuntat ca s-au terminat fondurile” a spus edilul orasului. Tot acesta a mai ptrecizat ca: “2013 nu va mai putea fi bajbait, o asa haiduceala sa luam bani de la alte licee care se incadreaza in cheltuieli si sa dam celorlati nu va mai fi posibila” a mai spus Simionescu. Nici primaria nu a stiut de managementul defectuos al liceului cu program sportiv. Anul acesta liceul a primit mai putini bani fata de anul trecut, insa acestia ar fi trebuit sa se incadreze in cheltuieli sau macar sa anunte ca nu le ajung fondurile, spre deosebire de anunl trecut cand au avut mai multi bani si i-au cheltuit pe toti. ”Nu am stiut ca s-a golit bazinul, exista o comunicare care a fost facuta la inceperea scolii, toata vara s-au cheltuit o groaza de bani la concursuri sau plaja” a afirmat Simionescu. Problema la LPS este dupa parerea primarului ca “au cheltuit cat au avut, maine vor vedea ei ce vor face”. Primarul va discuta cu inspectorul Danielescu despre situatia liceului sportiv pentru ca nu i-a pus in vedere problemele de acolo. In acest moment liceul poate functiona chiar daca are datorii la utilitati, acestea nefiind inca oprite.

Tinand cont de faptul ca Braila a dat de-a lungul timpului inotatori de performanta care au adus cinste si onoare orasului nostru, este regretabil modul in care ne tratam sportivii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-