Published On: mie, Oct 17th, 2012

ATENTIE: Infectia respiratorie a pus stapanire pe braileni

Share This
Tags

* Cei mai vulnerabili in fata afectiunilor sunt copiii cu varstele cuprinse intre 2 si 14 ani* In doar o saptamana, 306 copii s-au prezentat la medic cu infectii ale cailor respiratorii, pentru 11 dintre ei, fiind nevoie de spitalizare *

Cele mai vizate in fata bolii, sunt grupele de varsta cuprinse intre 2 si 14 ani. In evidentele Directiei de Sanatate Publica Braila, sunt centralizate intr-o singura saptamana 306 cazuri de infectii ale cailor respiratorii la copiii de pana la 14 ani, din care 11 au avut nevoie de spitalizare.
“Suntem in cea de-a doua saptamana de supraveghere. Numarul pacientilor care se prezinta la medic cu infectii ale cailor respiratorii este in crestere fata de saptamana raportata, in care am inregistrat un numar de 306 cazuri, din care 11 au fost cu spitalizare si 165 de cazuri de pneumonie cu 58 de spitalizari,” a declarat Andreia Gavrilescu.
Pentru grupa de varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani s-a intervenit in 169 de cazuri cu 8 spitalizari, iar pentru grupa 5-14 ani in 137de cazuri cu 3 spitalizari.
Cei mai predispusi sunt copiii cu deficiente imune, rahitism, greutate mica in raport cu varsta sau existenta unor boli care se insotesc de infectii respiratorii.
Toamna este anotimpul in care infectiile cailor respiratorii sunt din ce in ce mai frecvente, mai ales din cauza schimbarilor de temperatura la care corpul nostru trebuie sa se adapteze.
Prevenirea infectiilor cailor respiratorii se face prin evitarea aglomeratiilor si focarelor infectioase si prin vaccinari antigripale si antipneumococ.

Comentarii

comentariu

About the Author

-