Published On: mie, Oct 17th, 2012

Ardem gazul la iarna

Share This
Tags

* Dupa cresterea de 5% la pretul gazelor din luna septembrie autoritatile asigura ca stocurile de combustibil pentru aceasta iarna sunt suficiente *

Luna septembrie s-a incheiat cu o crestere de 5% la pretul gazelor. ANRE a motivat cresterea prin majorarea pretului gazelor importate. Cresterea precenta a pretului gazelor a avut loc la inceputul lunii ianuarie fiind tot de 5%..

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Rodin Traicu a declarat dupa sedinta Comandamentului de Iarna constituit in vederea coordonarii si monitorizarii Programului de iarna in domeniul energetic pentru perioada 1 octombrie 2012 – 31 martie 2013 “ Pentru a preveni aceasta situatie am luat trei masuri: am marit productia de carbune, am stabilizat productia de energie electrica si am redus productia de energie electrica pe gaze doar la cea in cogenerare”.

Cantitatile de combustibil preconizate pentru consum in aceasta iarna sunt de aproximativ 18 milioane tone de lignit, 1,85 milioane de tone de huila, 5,95 de miliarde de metri cubi de gaze naturale si 156 de mii de tone de pacura. Totusi se estimeaza o crestere de 2% fata de perioada similara precenta a productiei de energie electrica de 33,7 TWh. Potrivit spuselor secretarului de stat stocurile constituite sunt suficiente pentru a trece iarna fara probleme.

Potrivit estimarilor meteorologilor la sfarsitul lunii ianuarie si inceputul lunii februarie vor fi inregistrate cele mai mici temperaturi ale acestei ierni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-