Published On: lun, Oct 8th, 2012

Angajatii CET continua protestul

Share This
Tags

* Desi unuia din cei 6 protestatari i s-a facut rau sambata si a fost transportat la spital, ceilalti continua sa protesteze *

Angajatii CET Braila care au intrat joi în greva foamei in semn de protest ca nu si-au primit de 3 luni salariile, continua protestul si luni, chiar daca unui coleg, sambata i s-a facut rau si a fost transportat la spital. Medicii i-au pus perfuzii, l-au stabilizat, apoi l-au trimis acasa si i-au interzis sa continue greva pentru a nu-si pune viata în pericol.

În locul lui, a intrat în greva foamei un alt angajat al CET Braila, insa sanatatea lor este in pericol acestia fiind din ce in ce mai slabiti.

“Este o situatie critica, am început sa intram în trepidatii toti, avem frisoane, ameteli, abia mai articulam cuvintele. E din ce în ce mai greu. Am ajuns cu puterile nu la ultima suta de metri, ci la final”, a declarat astazi Gheorghita Pîrlog, liderul sindical al salariatilor de la CET Braila.

În urmatoarele zile, consilierii municipali din Braila trebuie sa se întruneasca în sedinta extraordinara pentru discuta despre starea financiara prin care compania de termoficare sa aiba acces la bani pentru plata salariilor.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat luni, la Arad, ca un control al inspectorilor de munca este în curs de finalizare la CET Braila, unde sase angajati sunt în greva foamei, iar în cel mult doua zile va prezenta solutiile pentru rezolvarea situatiei. Pana luni seara va primi raportul ITM, iar marti sau miercuri va prezenta masurile necesare pentru rezolvarea situatiei de la CET Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-